Pretraga

Evo zašto su najprivlačniji muškarci u bijelim majicama

A- A+

Ne brine samo ženska populacija o tome koja odjeća skriva nedostatke ističući pri tome atribute. Znanstvenici s Nottingham Trent sveučilišta otkrili su kako su muškarci u bijelim majicama za 12 posto privlačniji jer na taj način izazivaju optičku iluziju kod suprotnog spola. Naime, obične bijele majice muškarcima proširuju ramena te sužavaju struk pa takvi odjevni predmeti poboljšavaju percepciju o zdravlju i privlačnosti snažnijeg spola.

xdesktopwallpapers.com

U svijetu mode postoji mnogo nepisanih pravila kojih se većina i nesvjesno pridržava. Kad su u pitanju žene, koje su poznate po tome da više drže do svoje vanjštine, većina ih se trudi istaknuti atribute te skriti ono čime nisu zadovoljne. Međutim, muškarci također pomoću odjeće pokušavaju privući sve više pomamnih pogleda, a dokazano je da to uspijevaju običnom bijelom majicom.

Izdvojeni članak

Ženski odjevni predmeti, koji nisu privlačni muškarcima

Privlačniji u bijelom do 12 posto

Na Sveučilištu Nottingham Trent u Engleskoj stručnjaci su došli do spoznaje kako su muškarci u bijelim majicama pripadnicama nježnijeg spola privlačniji do čak 12 posto. Naime, u spomenutom odjevnom predmetu muškarcima se proširuju ramena kao što se sužava struk. Na taj način ostavljaju dojam muževnijih tipova i kad nemaju posebno lijep oblik tijela.

Zanimljivo je što sve rade djevojke i žene kako bi suzile struk, smanjile bokove ili skrenule pozornost s ‘nedostataka’ na dijelove tijela kojima su zadovoljne. Međutim, muškoj populaciji je dovoljno obući najobičniju čisto bijelu majicu i svi problemi nestaju.

Izdvojeni članak

Luda zaljubljenost: Zbog ovoga nas privlače drugi ljudi

Optička iluzija pomoću obične majice

Istraživanje je obuhvaćalo 30 žena u dobi od 18 do 25 godina koje su gledajući fotografije trebale ocijeniti zdravlje i privlačnost. Ispitanice su najviše ocijenile ljude koji nisu imali posebno lijep oblik tijela, ali su bili u bijelim majicama. Točnije, nisu obraćale pažnju na isklesana muška tijela u pripijenim majicama, nego su ih najviše privukli muškarci s koji nemaju idealne proporcije, ali su bili obučeni u bijelo.

– Ovo pokazuje da odjećom možete napraviti optičku iluziju koju umjetnici i modni dizajneri koriste sve vrijeme kako bi dotakli naše osnovne psihološke senzore, istaknuo je Andrew Dunn sa spomenutog sveučilišta. Dodao je kako bijele majice na muškarcima poboljšavaju percepciju o zdravstvenom stanju kao i samoj privlačnosti onih koji ih nose.