Pretraga

Škola se oprostila od učenika koji je poginuo: ‘Sjedio si u predzadnjoj klupi osvajajući nas pogledom’

A- A+

Učenik Roko Rade poginuo je u prometnoj nesreći u Omišu u noći s petka na subotu. Od njega se oprostila Srednja škola ‘Jure Kaštelan’ Omiš koju je pohađao emotivnom porukom na društvenim mrežama. Kazali su da je još jučer sa svojim školskim kolegama sjedio u predzadnjoj klupi smiješeći se samozatajnim smiješkom te da je njegov odlazak ostavio prazninu u školskim hodnicima, učionicama, u srcima kolega i nastavnika.

učenik preminuo u omišu

Učenik preminuo u Omišu | foto: Srednja škola ‘Jure Kaštelan’ Omiš, Pixabay

U noći s petka na subotu u prometnoj nesreći u Omišu poginuo je učenik Srednje škole ‘Jure Kaštelan’ Omiš, Roko Rade. Kako je izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u nesreći je došlo do izlijetanja motocikla izvan kolnika. Jedan sudionik prometne nesreće odmah je preminuo, stoji u obavijesti, dok su drugom utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život. Od Roka Rade njegova se škola oprostila na društvenim mrežama.

‘Takav jedan vjetar razorio je jednu mladost, budućnost, prijateljstvo, ljubav’

– S neizmjernom tugom u srcu opraštamo se od našega dragog učenika Roka Rade Pešića koji nas je iznenada napustio ostavivši za sobom tišinu koju prekidaju vapaji čežnje i molitve. Dragi naš Rade, život nas svakodnevno podsjeća na to koliko je nepredvidiv, kratak, težak, okrutan… Dovoljne su stotinke da se lagani lahor pretvori u olujne vjetrove koji ruše sve pred sobom. Takav jedan razorio je jednu mladost, budućnost, prijateljstvo, ljubav, započeli su iz Srednje škole ‘Jure Kaštelan’ Omiš u obavijesti.

Nastavili su da se izmjenjuju krik i muk, nevjerica i bol koja razdire srca svih onih do kojih je doprla njegova plemenitost, nesebičnost, skromnost. Još jučer je, napisali su iz škole, Roko Rade sa svojim školskim kolegama ‘sjedio u predzadnjoj klupi smiješeći se svojim samozatajnim polusmiješkom i osvajajući nas toplim pogledom’.

Izdvojeni članak
preminuo student Roko Karlo Friganović

Tužne vijesti iz Splita: Iznenada preminuo 22-godišnji student Umjetničke akademije

‘Nama je ostalo nastaviti živjeti u nadi da ćeš nam otamo negdje ponekad uputiti svoj zavodljivi osmijeh’

– Još jučer si planirao, sanjao… Tvoj iznenadni odlazak ostavio je prazninu u školskim hodnicima, učionicama, na sportskom igralištu, u srcima onih koji su svakodnevno bili svjedoci tvoje iznimne osobnosti, u srcima tvojih razrednih i školskih kolega, u srcima tvojih nastavnika. Bol koja nas čini neutješnima probat ćemo zamijeniti sjećanjima na tvoj dragi lik kojim si plijenio, osjećajem ponosa jer si bio dio nas, izvijestili su z škole.

Rekli su i da Roka Rade sada čeka neki drugi svijet, svijet anđela koji će ga prigrliti i s kojim će dijeliti svoje snove. Obitelji i prijateljima izrazili su sućut s vjerom da će utjehu pronaći u sjećanjima, molitvi i podršci koju će pružiti jedni drugima.

– Nama je ostalo nastaviti živjeti u nadi da ćeš nam otamo negdje ponekad uputiti svoj zavodljivi osmijeh i onaj prepoznatljivi iskreni pogled koji će nam pomoći prevladati tugu koju trenutno osjećamo. Dragi Rade, počivaj u miru Božjemu i nastavi nam sjati s neke najsjajnije zvijezde, zaključili su iz škole.