Pretraga

Splitski načelnik policije dao ostavku, njegov sin sudjelovao u tučnjavi mladića

A- A+

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je ostavku jer je njegov sin sudjelovao u sukobu u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen. Naime, u noći s petka na subotu ispred splitskog kluba došlo je do sukoba više osoba od kojih je jedan mladić zadobio teške tjelesne ozljede. Marendić je naveo da ova privatna situacija u kojoj se pronašao kao otac nije spojiva s profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Policija

Policija | foto: M. Gelenčir , srednja.hr

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je ostavku jer je jedan od njegovih sinova sudjelovao u ozljeđivanju mladića, objavljeno je na stranicama splitske policije. Naime, u noći s petka na subotu ispred splitskog kluba sukobilo se više osoba, a jedan mladić teško je ozlijeđen.

–  Provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti. Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave, stoji u priopćenju Marendića.

Izdvojeni članak
vršnjačko nasilje

Dijelili ste snimku nasilja na Instagramu, TikToku ili WhatsAppu? To je poprilično loš potez

Vjeruje da je jedino ispravno udaljiti se od rukovodećih funkcija unutar MUP-a. Smatra da nema moralno pravo ostati na čelu policijske uprave pored svih napora za očuvanje sigurnosti te programa prevencije koje organiziraju.

– Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina, zaključio je Marendić.

MUP je na svojim internetskim stranicama izvijestio da je ostavka prihvaćena. Marendić je već 2018. godine podnio ostavku jer mu je tada sin slupao službeni MUP-ov automobil. Kako javlja Slobodna Dalmacija, 23-godišnji mladić koji je sada ozlijeđen kod splitskog kluba ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga.