Pretraga

Sve je spremno za veliki gaming spektakl u Zagrebu

A- A+

Ostalo je još samo dva dana do početka četvrtog izdanja najvećeg B2B gaming spektakla u ovom dijelu Europe! Muzej suvremene umjetnosti ovogodišnji je dom turnira Good Game Zagreb 2019 powered by Samsung Galaxy 10, a spreman je otvoriti vrata brojnim obožavateljima esporta i prateće industrije. Bit će tu sjajnih dvoboja, adrenalinskih okršaja za natjecatelje i posjetitelje, a osim konferencije koja je ovogodišnji novitet, postavljene su i posebne zone koje će privlačiti pažnju svojim izgledom te sadržajima. Ovaj vikend rezerviran je za poseban doživljaj koji se nikako ne smije propustiti!

32 kompanije natjecat će se u igrici koja svoje poklonike u svijetu broji u milijunima – Counter Strikeu, a igra je to koja zahtjeva koncentraciju, timski rad, taktiku te, naravno, posebne gejmerske vještine igrača. Natjecanje započinje u petak, 10. svibnja u 9.30 sati, a koji će tim pokazati najveću spremnost i borbeni duh, doznat će se u subotu, 11. svibnja, kada će biti uručeni veliki pobjednički pehari u dvije kategorije, A i B ligi. Natjecanje će se održati na 40 borbenih postava opremljenih MSGW gaming računalima, Samsung monitorima i White Shark periferiji.

Izdvojeni članak

Prijavi se: Studentski vikend na moru uz koncerte, dronove i gaming  

No, tu zabava ne prestaje već tek počinje. Muzej Suvremene umjetnosti na dva će dana postati središtem brojnih zanimljivih zbivanja pa će posjetitelji, osim u atraktivnim esport natjecanjima, moći uživati i u posebno osmišljenim zonama. Art Expo sa grafiti umjetnicima, Escape Room za obožavatelja zagonetki i logičkih zadataka, Tough Mudder za one koji se žele okušati u snazi i izdržljivosti, zona sa Greyp biciklima, Green Corner sa masažama i zdravim sokovima i Expo Arena u kojoj će Samsung i A1 predstaviti ono najbolje od tehnologije. Tu je i Here be Dragons kućica za najveće fanove pop kulture,  Retro Arena gdje će se moći zaigrati neke od najpoznatijih igara iz prošlog stoljeća, Food Corner gdje će se moći zaigrati i FIFA te dodatni esport turniri u igrama Rocket League (samo u subotu u 10 sati), Apex Legends (petak i subota u 11 sati), Mario Kart turnir (petak i subota u 13 sati) te HTC Beat Saber turnir (petak i subota u 15 sati).

Novost turnira je i ekskluzivna Good Game konferencija na kojoj će svoja iskustva i lekcije, najbolje poslovne slučajeve u business developmentu, prodaji, marketingu, zapošljavanju i internim procesima, prenijet će brojni domaći lideri poput Marka Žulja iz tvrtke Google, Ivana Ivankovića iz Reebota, Damira Đurovića koji predstavlja Reboot, Predraga Šuke Iz Algebre, Tomislava Gojevića iz Nanobita, Ivana Miličevića iz EliteFita, Tomislava Mihajlovića iz Nordeusa i Tomislava Pongraca iz tvrtke Gamepires. Mjesta ima za samo 200 najbržih posjetitelja, a ulaznice po cijeni od 299 kn, mogu se osigurati putem sustava Entrio.

Kao i prošle godine, posebno mjesto u priči Good Game imaju mladi studenti. Naime, osim druženja i gejmanja, tamo ih očekuje i susret s potencijalnim poslodavcima u budućnosti, a da bi se to ostvarilo, trebaju pripremiti najnovije životopise koje će organizatori dostaviti u ruke svih tvrtki koje su se prijavile za sudjelovanje te im tako ubrzati proces pronalaska prvog posla ili prakse.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’18] Zagrepčani dizajnirali društvenu igru s kojom bi i ponavljanje gradiva u školi moglo postati zabavno

Karakter ovog turnira je humanitarni pa će sav prikuplni novac ići u fond projekta Good Game Liftoff, startup natjecanje za mlade poduzetnike na kojem je prošle godine pobijedio tim koji je osmislio pametnu igru Mundus. Inače, riječ je o projektu koji je osvojio 2. mjesto na VI. izdanju projekta Ideja godine u organizaciji portala srednja.hr. U svoje su poslovanje tako uložili dodatnih 100.000 kuna, a novo izdanje ovog zanimljivog koncepta planirano je za jesen.

U borbu za veliki pehar ove godine ulaze Plavi tim (INA), Serengeti, Nanobit, Undabot, Locastic, Cloudsense, Inceptum, Infinum, KING ICT, HPB, CROZ, FOREO International, Bamboo Lab, Agency04, Telegram, Emil Frey Digital, Ekobit, Diverto, Rimac Automobili, Algebra, NSoft, Bien Studio, Bravo Systems, A1 Hrvatska, bonbon, Five, Franck, Envy i Hrvatski Telekom.

Ponosni partneri turnira Good Game su Samsung i tvrtka A1. Sve ostale informacije o konferenciji mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook i Instagram profile.