Pretraga

srednja.hr je četvrti najgledaniji medij na TikToku u zemlji, a rasturamo i na Reelsima

A- A+

Video sadržaj kojeg objavljuje srednja.hr među najgledanijim je u zemlji. Osim po broju pregleda, rasturamo i po broju interakcija koje publika ostvaruje s našim sadržajem. Prema podacima agencije Videoclick, četvrti smo najgledaniji medij na TikToku, a na Reelsima smo četvrti medij po broju interakcija. Vrijedi istaknuti i 12,5% engagement rate na TikToku po čemu smo vodeći od medija uključenih u analizu.

zšem tiktok

Video sadržaj kojeg srednja.hr objavljuje na TikToku i Reelsu među najgledanijim je medijskim sadržajem u zemlji, a ističe se i po broju interakcija koje ostvaruje | Foto: Unsplash

Portal srednja.hr specijaliziran je za mlade, učenike i studente. Svaki mjesec nas čita više od 500.000 redovnih čitatelja, što pokazuje da zaista govorimo jezikom mladih. Kako se naša ciljna publika sve više okreće video sadržaju, u tome smo ih popratili i mi. Počeli smo objavljivati sadržaj na TikToku i Reelsima, a rezultati koje smo tamo postigli govore sami za sebe.

Podatke o našem rezultatu na TikToku i Instagramu temeljimo na analizi agencije Videoclick. Ova agencija mjeri i analizira sadržaj objavljen na društvenim mrežama, a potom mjesečne izvještaje ustupa medijima.

Naš TikTok postiže odlične rezultate

TikTok profil srednja.hr otvoren je u ožujku ove godine, a do sada nas tamo prati više od 21 tisuća korisnika. Broj pratitelja ne znači puno bez njihove interakcije, odnosno pregleda, lajkova, komentara i dijeljenja. Zato nas posebno veseli što smo u listopadu 2022. godine bili četvrti medij u zemlji po broju interakcija na TikToku. U listopadu smo ostvarili 126 tisuća interakcija.

srednjahr tiktok reels

U listopadu 2022. godine bili četvrti medij u zemlji po broju interakcija na TikToku | Foto: screenshot, Videoclick

Osim toga, ostvarujemo i odlične rezultate prema gledanosti sadržaja kojeg objavljujemo. Pojedini mediji imaju više vlastitih kanala na TikToku, dok srednja.hr ima jedan. U listopadu smo na njemu objavili 24 videa, a oni su ostvarili više od milijun pregleda. Nakon što se zbroje pregledi koje su mediji ostvarili na svim svojim kanalima i usporede se s našim, srednja.hr je četvrti najgledaniji medij na TikToku u zemlji.

Imamo vodeći engagement rate na TikToku od 12,5 %

Gledaju li se rezultati pojedinačnih kanala vodećih medija na TikToku, profil srednja.hr šesti je najgledaniji, ali zato imamo vodeći engagement rate od 12,5 %. To znači da smo prvi medij u zemlji po broju interakcija u odnosu na pratitelje. Engagaement rate uključuje svaki like, share, save ili komentar videa.

Naposlijetku, u listopadu smo se pojavili i na top ljestvici najgledanijeg medijskog sadržaja objavljenog na TikToku. Naš video o nacionalnim ispitima bio je deseti najgledaniji medijski video u zemlji. Ostvario je 408 tisuća pregleda i imao je više od 57 tisuća interakcija. Ostvario je dvostruko više interakcija od prosjeka platforme, čime je nadmašio ostale na ljestivici.

@srednja_hr Ovo je sve što trebate znati o nacionalnim ispitima! #ispit #test #skola #osnovna #osnovnaskola #nacionalni #nacionalniispiti #srednja #srednjahr #foryoupage #foryou #fyp ♬ School Bus – Alberts, Mark

I naši videi koje kreiramo za klijente postižu odlične rezultate. Primjerice, video koji smo snimili u suradnji s Privatnom klasičnom gimnazijom pogledan je više od 511 tisuća puta i ima više od 56 tisuća lajkova.

@srednja_hr Jeste li znali da postoji ovakva srednja škola? Riječ je o Privatnoj klasičnoj gimnaziji @privatnaklasicna. Posjetili smo ih i razgovarali s njima te doznali više o njihovom drugačijem načinu rada. Članak pronađite na portalu srednja.hr! #pkg #privatnaklasicnagimnazija #zagreb #srednjaskola #srednjahr #skola #hrvatska #ucenici #klasicnagimnazija #latinski #grcki ♬ Countless – Official Sound Studio

Video reportaža koju smo snimili u suradnji s klijentom Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu pogledana je više od 121 tisuća puta.

@srednja_hr Na Fakultetu prometnih znanosti (FPZ-u) održana je radionica na kojoj su izazvali dva automobilska sudara. Crash test se odvio u sklopu radionice u kojoj su, osim vještaka i procjenitelja, studenti učili vještačiti prometne nesreće. Članak pronađite na portalu srednja.hr! #promet #fpz #crashtest #studenti #fakultetprometnihznanosti #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Četvrti smo medij po interakcijama na Instagramu

Profil srednja_hr na Instagramu prati više od 40 tisuća ljudi. Uz informativan sadržaj i mimove, redovno objavljujemo i Reelse. Prema podacima Videoclicka, naši Reelsi ubrajaju se u najgledaniji medijski sadržaj u zemlji.

Na Reelsima smo u listopadu imali 25 tisuća interakcija, što je porast u odnosu na rujan kada smo ostvarili 17 tisuća interakcija. Prema toj metrici, četvrti smo najbolji medij u zemlji.

srednjahr tiktok reels

U listopadu 2022. godine bili četvrti medij u zemlji po broju interakcija na Instagramu | Foto: screenshot, Videoclick

Osim na TikToku i na Reelsima, možete nas gledati i na YouTube-u. YouTube kanal srednja.hr broji 5,5 tisuća pretplatnika, a tamo možete pogledati naše originalne video formate dužeg trajanja poput podcasta, reportaža s terena ili snimki s naših konferencija.