Pretraga

Srednja.hr predstavlja kalkulator bodova za maturu (beta izdanje)

A- A+

Nakon iznimno uspješnog kalkulatora bodova za upis u srednju školu, portal srednja.hr predstavlja kalkulator bodova za maturu. Osim što možete izračunati bodove za maturu, preko kalkulatora možete saznati koji su uvjeti potrebni za pojedinu instituciju, odnosno smjer.

Uz pomoć Zagrebačke banke, glavnog partnera projekta, portal srednja.hr predstavlja kalkulator bodova za maturu.

U kalkulatoru se nalaze podaci koji su inače javno dostupni na portalu Postani student. U lako pretraživom kalkulatoru, možete vidjeti sve institucije i smjerove koje maturanti i maturantice mogu upisati u nadolazećim rokovima za upise.

Portal srednja.hr u proteklim se godinama pozicionirao kao vodeći medij za maturu, a naša rubrika matura mjesto je provjerenih informacija i kvalitetnih izvještaja sa svakog ispita državne mature. Više od 10.000 maturanata prati naš Facebook page Maturanti 2018., a preko 1.500 nalazi ih se u istoimenoj grupi.

Na beta verziji kalkulatora bodova za maturu naši čitatelji i čitateljice mogu pretražiti sve institucije i njihove smjerove. Pri odabiru svake institucije i smjera, korisnici će dobiti informacije koje predmete moraju polagati na maturi te koliko bodova mogu ostvariti za svaki od njih.

Isto tako, putem kalkulatora vidljivo je koliko posto od ukupnog broja bodova na maturi vrijede njihove ocjene iz srednje škole. Potrebno je upisati ocjene iz srednje, na dvije decimale koristeću točku (.) ili zarez (,). U sustav je moguće unijeti predviđeni postotak riješenosti mature ili pojedinih ispita mature i prema tome kalkulator računa predviđeni broj bodova.

Za eventualne pogreške koje nastaju u beta fazi, možete nam se javiti putem maila [email protected] ili Facebook pagea srednja.hr.

Kalkulator bodova za maturu