Pretraga

Kalkulator bodova za maturu: Doznajte ispunjavate li uvjet za upis željenog faksa

A- A+

Kad razmišljamo o upisu željenog fakulteta, obično si postavljamo jedno ključno pitanje: kakve su mi šanse da ‘upadnem’? Imamo alat koji će vam pomoći doći do odgovora! Naš kalkulator bodova za maturu pokazat će vam ispunjavate li uvjet za upis pojedinih studija, a sada smo ga ažurirali s najnovijim podacima.

kalkulator bodova matura

Kalkulator bodova za maturu će vam olakšati odgovor na ključno pitanje: kakve su mi šanse da upadnem na željeni faks? | Foto: srednja.hr

Hoćete li upasti na faks po svom izboru? Odgovor na to pitanje je ponešto složen, a uključuje prosjek ocjena te rezultate mature i natjecanja – vaše, kao i svih maturanata koji se prijavljuju na pojedini studij određene godine. Ipak ne morate strahovati, jer dani kada smo bodove računali ručno su iza nas.

Dodani uvjeti upisa s prošlog roka

Kako bismo maturantima olakšali važnu odluku koju moraju donijeti, razvili smo niz alata, a jedan od njih je i kalkulator bodova za upis fakulteta. Naš kalkulator preračunava postotke riješenosti mature te prosjek ocjena u bodove za upis na visoko učilište po vašem izboru. Osim toga, pokazat će vam koliko je najmanje bodova bilo potrebno za upis tog studija prethodnih godina, kao i prosječne bodove svih upisanih po godini.

Novost je da su dodani uvjeti upisa s ljetnog roka prošle akademske godine čime je kalkulator osvježen najaktualnijim podacima. Osim toga, od sada možete vidjeti i prosječnu srednjoškolsku ocjenu upisanih brucoša prethodnih godina što je podatak koji će vam također biti od koristi.

kalkulator bodova z amaturu

Dodani su uvjeti upisa u prošloj akademskoj godini na ljetnom roku, kao i prosječna ocjena upisanog | Foto: screenshot, srednja.hr

Kako koristiti kalkulator bodova za maturu?

Pristupite kalkulatoru bodova za maturu te odaberite visoko učilište i pojedini smjer koji vas zanima. Upišite prosjeke ocjena svih razreda srednje škole te postotke riješenosti mature. Naš će sustav automatski filtrirati predmete i njihove koji ste obvezni polagati na maturi za pojedine studije, stoga će vam ponuditi samo njih. Jednom kada dobijete svoje rezultate s mature, moći ćete koristiti njih i dobiti precizan izračun. Do tada, računajte s rezultatima koje očekujete ili koje biste željeli ostvariti.

Nakon što ste unijeli potrebne podatke, kalkulator će za vas odraditi sav posao. Dobit ćete broj bodova koje ćete ostvariti prema kriterijima za upis studija kojeg ste odabrali. Svoje bodove usporedite s prosjekom bodova upisanih te najmanjim brojem bodova koji je bio potreban za upis – i doznat ćete kolike su vam šanse za upis pojedinog fakulteta.

Sve novosti o maturi pratite u našoj istoimenoj rubrici, a ako ste još uvijek neodlučni oko budućeg studija, pogledajte i predstavljanja visokih učilišta.

Kalkulator bodova za upis fakulteta pronađite ovdje.