Pretraga

Kalkulator bodova za maturu računa minimalni broj bodova za upis svakog faksa

A- A+

Ispiti državne mature su u punom jeku, a nakon toga ubrzo kreću i upisi na faks. Dok čekate rezultate mature vjerujemo da budno pratite rješenja ispita mature koja svakodnevno objavljujemo kako biste si mogli okvirno odrediti koju ćete ocjenu dobiti na maturi. Na portalu srednja.hr postoji kalkulator bodova za maturu koji vam može preračunati postotke riješenosti mature u bodove te vam pokazati ispunjavate li uvjete za faks koji želite upisati. Pomoću njega možete vidjeti i koliko je bodova imao zadnji na listi na prošlogodišnjim upisima.

Kalkulator bodova matura

Mjesec lipanj obilježen je državnom maturom. Iako je do sad riješen blok obaveznih predmeta, većina maturanata se još uvijek priprema za ispite izbornih predmeta koje će pisati u nadolazećem periodu.

Ako ste maturant, dobro ste upoznati s onim osjećajem iščekivanja koji samo raste što se više bliže datumi objave rezultata i upisa na faks. Možda niste ručno računali i preračunavali bodove za upis na određeni faks, ali sigurno ste maštali o sebi kao studentu faksa kojeg želite upisati.

Na portalu srednja.hr možete pristupiti kalkulatoru bodova za maturu na kojem možete izračunati bodove s ispita mature i prosjeka ocjena u školama koji su vam potrebni za pojedini faks. Novost je što od sada možete vidjeti i koji je bio minimalan broj bodova za upis prošle godine.

U kalkulator bodova morate upisati prosjek svih ocjena od 1. do 4. razreda srednje škole te postotke riješenosti ispita mature iz obaveznih i izbornih predmeta mature, ovisno o tome što koje visoko učilište traži. Jednom kada to upišete, pritisnite Izračunaj i sustav će vam izračunat broj bodova koje ćete ostvariti za upis prema kriterijima tog faksa. Te bodove onda možete usporediti s prosječnim bodovima koje su imali upisani prošle godine te minimalnim pragom koji je bio prošle godine na upisima.

Kalkulator bodova za maturu možete pronaći ovdje. Ako želite vježbati zadatke s prethodnih godina mature, priključite se našem sustavu kvizova ovdje.