Pretraga

Srednjoškolci tvrde ‘Zdravstveni odgoj je super ideja’

A- A+

Sva pozornost oko uvođenja zdravstvenog odgoja u školske klupe usmjerena je na razne udruge, osnovne i srednje škole, Crkvu, roditelje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Nitko se još nije upitao što sami učenici misle o činjenici kako će o seksualnosti učiti od nastavnika i profesora.

Budući da se uvođenje zdravstvenog odgoja u škole najviše tiče samih učenika, a ne Crkve i raznih udruga, saznali smo što oni misle o tome. Ne odlučuje se o budućnosti kardinala Bozanića ni predsjednika GROZD-a, Ladislava Ilčića, već o osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a njihovo je mišljenje u cijeloj ovoj priči potpuno zanemareno.

teensvastaraonline.blogspot.com

Izdvojeni članak

Zdravstveni odgoj: Ministar vrši pritisak, a predavači nespremni

– Mislim da je to vrlo dobra inicijativa jer bi se djeca trebala informirati o zdravstvenom odgoju iz profesionalnih izvora propisanim od strane stručnjaka, a ne samo dobivati površne informacije od svojih roditelja, mišljenje je srednjoškolca Maksa.

Rezultati ankete postavljene na našoj stranici pokazali su kako srednjoškolci o seksu uče najviše preko interneta, a najmanje u školi i razgovorom s roditeljima. Mladi su nas razuvjerili kako nisu oni ti koji su zatvoreni ili im je neugodno razgovarati sa starijim osobama o seksu, nego je problem upravo u roditeljima i školskim predavačima koji se boje odgovarati na ‘škakljiva’ pitanja.

– Meni je zapravo baš bila super ideja da uvedu zdravstveni odgoj u škole. Iako većina tinjedžera u današnje vrijeme zna sve o tome, mislim da bi nekima dobro došlo par savjeta o seksu, zaštiti, trudnoći i slično, a i bilo bi zanimljivo o tome učiti, izjavila je Andrea, učenica trećeg razreda srednje škole.