Pretraga

STEM revolucija: Dok politika mudruje građani prikupili novac za modernizaciju školstva

A- A+

Kako ne bi čekali reformu školstva, Institut za razvoj i inovativnost mladih, poznatiji kao Croatian Makersi odlučili stvari uzeti u svoje ruke i putem crowdfunding kampanje koja je uspješno pokrenuta ovih dana skupiti sredstva za opremanje škola micro:bit računalima. Iako je prvotno cilj kampanje bio prikupiti 60.000 dolara i njime osuvremeniti 360 škola i drugih ustanova Croatian Makers lige diljem Hrvatske, zbog nevjerojatnog interesa, očekivana svota pomaknuta je na 100.000 dolara te bi se time moglo opremiti i više od 500 ustanova. 

Foto: screenshot

Izdvojeni članak

Želite robota u svojoj školi? Prijavite se u Croatian Makers ligu i možete ga dobiti na poklon

U nešto više od 24 sata od pokretanja kampanje, Croatian Makersi uspjeli su skupiti preko 60.000 dolara,što bi značilo da su ovi hvalevrijedni ciljevi i više nego ostvareni. Do sada su kroz svoje djelovanje uspjeli podijeliti 1.800 robota i uključiti 8.000 djece, a upravo ovom kampanjom ne žele čekati na nove reforme već žele djelovati sad i odmah.

Kako stoji na stranicama kampanje, Croatian Makersi, civilno društvo koje najveću potporu uživa od obitelji Bakić, na vrijeme žele osuvremeniti hrvatsko školstvo i masovno uvesti najmoderniju obrazovnu tehnologiju te svakom djetetu pružiti šansu da budu ravnopravni sudionici društva i gospodarstva 21. stoljeća.  

Kroz prvu fazu ovog projekta učenicima diljem zemlje žele donirati barem 3.600 micro:bitova te svakom od njih pružiti odgovarajuću edukaciju. 

Da je kampanja itekako prihvaćena, svjedoče i brojni mediji koji su podijelili ovu lijepu priču, kao i popularna hrvatska satirična Facebook stranica ‘Di su pare’ također podržavši cjelokupni projekt čija kampanja traje još 20 dana. 

Foto: screenshot