Pretraga

Šteta je velika: U jučerašnjem strašnom nevremenu najviše je stradala škola

A- A+

Dijelove Hrvatske protekle je nedjelje zahvatilo olujno nevrijeme, a između ostaloga, ponovno su stradali dijelovi Sisačko-moslavačke županije. Najveća šteta zabilježena je na Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini.

Foto: službena web stranica Grada Kutine| kutina.hr

Stožer Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije održao je sjednicu nakon olujnog vremena koje je u nedjelju zahvatilo dijelove te županije. Kako je priopćeno nakon sjednice, najveća materijalna šteta zabilježena je na dvorani Srednje škole Tina Ujevića u Kutini, na kojoj je stradao krov te solarne ploče koje su se nalazile na njemu.

U tijeku su ljetni praznici pa oko škole nije bilo učenika, a u jučerašnjem nevremenu na području ove županije, nasreću, nije bilo ozlijeđenih, izvijestili su iz Stožera SMŽ.

Iz Stožera Sisačko-moslavačke županije izvijestili su i kako je tijekom nedjelje bilo ukupno 179 intervencija, uz napomenu da se neke intervencije prijavljuju još i danas, tako da će ukupan broj biti veći.

– Tijekom jučerašnjeg nevremena vjetar je rušio stabla većinom uz prometnice što je uzrokovalo zastoje u prometu, a za sada se govori o manjim materijalnim štetama. Prema prvom pregledu, na više privatnih stambenih i gospodarskih objekata pali su crjepovi s krovova te je oštećeno nekoliko automobila na koje se srušilo drveće, priopćeno je iz Sisačko-moslavačke županije.