Pretraga

Stigli rezultati državnog: Ovo su imena najboljih učenika u Hrvatskom jeziku

A- A+

Agencija za odgoj i obrazovanje još je u lipnju donijela Odluku o naknadnoj provedbi natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019./2020. koja nisu održana zbog epidemije bolesti COVID-19. Tako se državno natjecanje iz Hrvatskog jezika za prošlu školsku godinu održalo nedavno, 27. listopada, a sada su objavljeni i rezultati, a time i imena državnih prvaka.

Foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Državna razina Natjecanja iz hrvatskoga jezika održala se 27. listopad, a učenik koji su stekli pravo sudjelovanja ispit su pisali u svojoj matičnoj školi koju je pohađali u školskoj godini 2019/2020. Za organizaciju natjecanja bili su odgovorni ravnatelji koji su ujedno imenovali nastavnike koji provode natjecanje.

Nakon roka za prigovore i odgovora na njih, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je i rezultate državne razine natjecanja.

Državni prvaci u kategoriji za 7. razred su Dino Fazlić iz OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu te Antonio Sivro iz OŠ Pujanki u Splitu. Oba natjecatelja ostvarila su isti broj bodova. Najbolja je u kategoriji osmih razreda Marta Premuš iz OŠ Selnica.

Izdvojeni članak

Poznata imena učenika najboljih u matematici kao i iz kojih škola dolaze

Kada je riječ o srednjoškolcima, u kategoriji za učenike prvih razreda srednjih škola, najbolja je učenica Petra Kocelić-Bilan i III. gimnazije Split. Državna prvakinja među učenicima drugih razreda srednje škole je Katarina Rajković i Gimnazija Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Među učenicima trećih razreda, najbolji je bio Antonio Vetma iz III. gimnazije Split. Pobjedu na državnom u kategoriji četvrtih razreda je Luka Baniček iz XV. gimnazije Zagreb. Cjelovite rezultate možete vidjeti ovdje.