Pretraga

Poznata imena učenika najboljih u matematici kao i iz kojih škola dolaze

A- A+

Državna natjecanja učenika u znanju iz pojedinih predmeta najprije su bila otkazana zbog pandemije, ali ih je Agencija za odgoj i obrazovanje pod pritiskom grupe roditelja i mentora ipak odlučila održati ovih mjeseci. Tako je nedavno zaključeno državno iz matematike, a poznata su i imena najboljih.

Foto: Louis Bauer; pexels

Od rujna do prosinca održavat će se državna natjecanja učenika iz prošle školske godine. Natjecanje iz matematike na državnoj je razini održano 26. listopada, a učenici su se natjecali u 12 kategorija – četiri za osnovne škole (5. -8. razred) i osam za srednje škole – zasebno za svaki razred u varijantama A i B. Ovo natjecanje provodilo se u matičnim školama natjecatelja, odnosno u školama koje su učenici pohađali u školskoj godini 2019./2020.

Prije tjedan dana Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je privremene rezultate, nakon čega je uslijedio rok za žalbu. Po završetku tog roka objavljeni su i konačni rezultati državnog iz matematike.

Najbolji osnovci

U kategoriji za peti razred državni pobjednik je Gabrijel Katić iz OŠ Bartola Kašića. Drugo mjesto dijele Jakov Crnov iz OŠ Vodice i Roko Crvelin iz OŠ Alojzija Stepinca Zagreb. I treće mjesto dijeli dvoje učenika, a to su Laura Miškulin iz OŠ Vjenceslava Novaka Zagreb i Marin Mlinarić iz OŠ Pakoštane.

Među šestašima je najbolji bio Fabijan Cikač iz zagrebačke OŠ Kajzerica, dok je drugi Karlo Brčić iz iste škole. Kristijan Šimović iz OŠ Lučko i Tomislav Vlajčević iz Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu zauzeli su treće mjesto.

Na natjecanju za sedme razrede najbolji je bio Luka Duplančić iz OŠ Dragutina Domjanića Zagreb. Drugi je Marko Hrenić iz OŠ Novi Marof, a treći Nikola Vujica iz OŠ Bogumila Tonija u Samoboru.

Pobjedu među osmašima dijele Petra Grubišić iz OŠ Fausta Vrančića u Šibeniku i Barbara Kelava iz VI. osnovne škole Varaždin. Čak četvero učenika dijeli drugo mjesto u kategoriji za osme razrede. To su Marija Dora Marodi iz II. OŠ Čakovec, Mihovil Petrić iz OŠ Tina Ujevića Zagreb, Luka Protulipac iz zagrebačke OŠ Alojzija Stepinca te Lara Semeš iz OŠ Kajzerica. Treća je bila Ema Kolmanić iz VI. osnovne škole Varaždin.

Najbolji srednjoškolci – A  varijanta

Učenici srednjih škola mogu se natjecati u dvije varijante A i B, s tim da se učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija mogu se natjecati samo u A varijanti. Učenici ostalih srednjih škola na školskoj razini mogu odabrati natjecanje u A ili B varijanti i na višim razinama (županijsko, državno) kategorija natjecanja ne može se promijeniti.

Kada je riječ o A varijanti za prvi razred, najbolja je bila Stella Čolo iz Gimnazije Franje Petrića Zadar. Drugo mjesto zauzima Namik Agić iz XV. gimnazije Zagreb, a treća je Zara Bičvić  iz III. gimnazije u Osijeku.

U A varijanti za druge razrede srednjih škola najbolji je Bernard Inkret iz XV. gimnazije. Ovdje dvojica drugaša dijele drugo mjesto, a to su Bartol Bućan (III. gimnazija Split) i Dorijan Lendvaj (XV. gimnazija). Treći je bio Vanja Vukmanović iz XV. gimnazije.

U istoj varijanti među učenicima trećeg razreda pobjedu su odnijela dvojica učenika zagrebačke XV. gimnazije, MIOC-a, Krešimir Nežmah i Ivan Vojvodić. Vedran Cifrek iz iste škole bio je drugi, a na trećem je mjestu Jakov Ljubičić iz Gimnazije Lucijana Vranjanina Zagreb.

Od maturanata koji su pisali A varijantu najbolji je bio Luka Bulić Bračulj iz III. gimnazije Split. Drugi je Martin Josip Kocijan iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a treća Naomi Kombol iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka.

Izdvojeni članak

Ovo su imena najboljih hrvatskih srednjoškolaca u informatici: Jedna škola dominirala na državnom

Najbolji srednjoškolci – B varijanta

Simeon Stefanović iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka najbolji je među učenicima prvih razreda u B varijanti. Drugi je bio Patrik Prebeg iz Prirodoslovne škola Vladimira Preloga Zagreb, a treći su bili Dea Gubijan iz SŠ Vrbovec te Tin Jovanović iz Graditeljske tehničke škole Zagreb.

Od drugaša je u B varijanti najbolji Nikola Bačić iz SŠ Blato, a druga je Ivona Bosec iz SŠ Marka Marulića Slatina. Treće mjesto je zauzeo Bruno Brščić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

Među učenicima trećih razreda prvo mjesto zauzela je Tara Baće iz Gimnazije Tituša Brezovačkog Zagreb, drugi je Sebastian Tukač iz Elektrostrojarske škole Varaždin, a treći Josip Matanić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zagreb.

Ivan Mihaljević iz SŠ Lovre Montija u Kininu najbolji je među maturantima koji su pisali B varijantu. S istim brojem bodova drugo mjesto zauzeli su Martin Šverko, učenik  SŠ Mate Blažine Labin i Dijana Tot, maturantica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Treći je bio Ivan Nizić iz SŠ Fra Andrije Kačića Miošića Makarska.

Cjelovite rezultate možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomene: u prvom dijelu popisa nalaze se natjecatelji osnovnih škola, u drugom natjecatelji srednjih škola u A varijanti, a na kraju su srednjoškolci koji su se natjecali u B varijanti. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [121.07 KB]