Pretraga

Što izgled vašeg radnog stola govori o vama

A- A+

Nova je studija pokazala kako neuredan stol, unatoč glasinama, može biti prednost što se tiče produktivnosti te da nekada potiče kreativnost. Svakome paše drugačije radno okruženje, pa donosimo što izgled vašeg radnog stola govori o vama.

Neki ne mogu raditi u neurednom okruženju, stoga je njihov stol i radni prostor uvijek čist, a svaka i najmanja sitnica ima svoje mjesto. Jedan dio ljudi pak ne može a da nema razbacan stol i takav izgled radnog mjesta ne šteti njihovoj produktivnosti i kreativnosti. Business Insider donosi što izgled vašeg radnog stola govori o vama.

Izdvojeni članak

Evo zašto je jedenje za radnim stolom vrlo loša navika

Opsesivno uredan

Ukoliko svoj radni stol svaki dan držite savršeno čistim, i pazite da ništa ne poremeti tu vašu ravnotežu, znači da ste super organizirani i volite da stvari budu baš onako kako ste ih vi postavili. Uvijek ste prvi na sastancima, a na mailove uvijek odgovarate prije od svih. Jedenje za stolom? Što se vas tiče, to rade samo životinje.

Čist ponedjeljkom, u petak totalno neuredan

Kao i većina ljudi, ponedjeljkom dolazite na posao i planirate biti sasvim organizirani. Ipak, kako tjedan prolazi sve manje pažnje pridajete tome te ćete radije otići kući nego da ostanete još malo pospremiti svoj radni kutak. Teško vam je prekinuti određene navike, no s vremenom ćete uspjeti.

Svi se uvijek vrzmaju oko vašeg stola

Nalaze li se oko vašeg stola često drugi ljudi? Imate li na njemu zdjelicu s bonbonima ili grickalicama? Možda dobivate pažnju zbog toga, a možda i zbog savršeno uređenog radnog stola i njegov kul izgled. Ovo znači da ste ekstrovert, jer volite pozornost koju dobivate. Vjerojatno ste i u osnovnoj školi imali najbolju pernicu u razredu.

Izdvojeni članak

Radni stol ne mora nužno biti uredan jer i neurednost donosi koristi

Mnoštvo inspiracijskih poruka

Imate li na svom radnom stolu i oko njega mnoštvo inspiracijskih poruka, magneta i sličnih tričarija? Prema profesoru psihologije Sam Gosling sa Sveučilišta Texas, vi ste pomalo neurotični. – Inspiracijske izjave su psihološka forma pokušavanja da budete u emocionalnom balansu, a one smiruju tjeskobu, kaže Gosling.

Svinjac bi imao čišći stol od vas

Ukoliko je na vašem radnom mjestu i oko njega uvijek svinjac, to vjerojatno znači da ste vrlo kreativni. prema studiji sa Sveučilišta Minnesota, neuredno okruženje može potaknuti kreativnost i nove ideje.