Pretraga

Letimičan pogled na ženske cipele otkrit će vam sve o njenoj osobnosti

A- A+

Veliki ormar pun raznovrsnih cipela san je svake žene. Visoka ili niska peta, balerinke ili platforme, razigrane ili zagasite boje – nije važno. Svaki novi par cipela koje pripadnice ljepšega spola posjeduju, rezultiraju sretnijom i zadovoljnijom ženom. Muškarci vjerojatno nikada neće razumjeti tu svetu vezu između žena i njihovih cipela, no otkrit ćemo vam par stvari na koje biste svakako trebali obratiti pažnju. Jedan brzinski pogled na obuću vaše odabranice reći će vam sve o njenoj osobnosti.

johannesburg.olx.co.za

Studija sveučilišta u Kanzasu iz 2012. godine otkrila je da ljudi mogu ispravno procijeniti čak devedeset posto nečije osobnosti samo na temelju pogleda na obuću koju nose, prenosi Men’sHealth. Štoviše, obuća nam može otkriti i je li osoba emocionalno stabilna u ljubavnom odnosu. Tako će razumne žene najčešće nositi praktične i funkcionalne cipele, dok će agresivne osobe biti sklonije gležnjačama.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: najbizarnije cipele na svijetu

Cipele nam otkrivaju devedeset posto osobnosti žene

Kako znanstvenici navode, obuća nam može pružiti raznovrsne informacije o pripadnicama nježnijeg spola zato što postoji nebrojeno mnogo različitih cipela. April Masini, stručnjak za ljubavne odnose, mišljenja je da nam pogled na ženske cipele odaje tragove o tome kakva je koja žena i omogućuje predvidjeti njihovo buduće ponašanje.

Visoke pete jačaju samopouzdanje

Žene koje odabiru otvorene sandale na visoku petu samouvjerenije su od žena u zatvorenim cipelama s visokom potpeticom, istaknuo je Masini. Osim toga, način na koji žena njeguje svoja stopala sugerira i sklonost o brizi za vlastito tijelo pa tako uredna i seksi pedikura ujedno znači i uredno i seksi njegovanje ostatka tijela.

Psihijatrica Carol Lieberman, pak, smatra da platforme te cipele niskih i širokih peta mogu biti znak nesigurnosti. Što je peta niža ili šira, žena je nesigurnija. Za ljubiteljice ovakvog tipa cipela smatra se da su umjerenog temperamenta.

Cure u balerinkama čvrsto stoje na zemlji

Cipele jarkih boja znak su da se pred vama nalazi zaigranija i ekstrovertiranija djevojka koja je sklona rizicima. Odvažniji izbor modnih dodataka, kao što su, primjerice, roze sandale ili neonski žute cipele odaju damu sklonu životu na visokoj nozi.

Izdvojeni članak

Položaj u kojem spavate otkriva vašu osobnost

Ako vaša odabranica ipak radije bira balerinke ili ravne čizme, onda imate posla s opuštenijom curom. Opuštene cure stavljaju udobnost prije stila i doslovno stoje nogama čvrsto na zemlji. Prema psihijatrici Lieberman djevojke koje nose japanke, a nisu na plaži, mogu biti i previše opuštene. S druge strane, tenisice nisu znak da žena ne drži do sebe, već su simbol žena koje su uvijek u pokretu te su spremne na akciju.

Cipele kao statusni simbol

Odabir ženskih cipela, kako tvrdi stilistica Christa Scherckok, stvar je osobnog brendinga. Pripadnice žeskoga spola koje odabiru cipele s potpisom, da se ističu od ostatka odjeće, primjer su žena koje ulažu u sebe, u svojoj osobni stil i udobnost.

Konzervativne cipele zatvorenih prstiju najčešće se povezuju sa ženama kojima je posao na prvome mjestu, dok ekstravagantne modne dodatke biraju djevojke dubljega džepa koje su na cipele spremne potrošiti pravo malo bogatstvo.