Pretraga

Strašna tragedija u susjedstvu: Srednjoškolac preminuo nakon što je popio pripravak iz teretane

A- A+

Šesnaestogodišnji učenik Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu tragično je preminuo nakon što je popio pripravak iz teretane. Pripravak je bio aminokiselina na bazi mlijeka, a mladić je dobio alergijsku reakciju. Njegova obitelj u golemoj je tuzi, kao i učenici i djelatnici škole koji su se od njega oprostili putem društvenih mreža.

Screenshot: YouTube; Dnevni avaz

Nakon vježbanja u teretani, A.S. (16) popio je aminokiselinu. Nije znao da je napitak bio na bazi mlijeka na koje je alergičan. Iz teretane je stigao kući, dobio alergijski napad, a lijek koji inače koristi za astmu nije mu uspio pomoći.

Izdvojeni članak

Bila je jedna od najboljih maturanata: Fakultet se oprašta od tragično preminule splitske brucošice

Liječnici Hitne pomoći pokušali su ga reanimirati, ali 16-godišnjaku nije bilo spasa. Umro je od gušenja, piše Dnevni Avaz.

– Aminokiselinu mu je dao drug, on nije pročitao uputstvo i nije znao da je aminokiselina na bazi mlijeka. Čitava grupa tih dječaka zajedno je išla u teretanu, tamo su kupovali, nisu se valjda dovoljno dobro informirali i poslije vježbanja su to popili. Njemu je aminokiselina, pošto je na bazi mlijeka, odmah uzrokovala napad astme i gušenje, kazala je mladićeva tetka, sarajevska dizajnerica Aida Korman, za spomenuti izvor.

Dodala je da je njen nećak bio dječak koji je imao zdravstvenih problem, ali da zbog aminokiseline mogu stradati i odrasli muškarci pa bi svi trebali biti oprezni s njihovim korištenjem.

Od mladića se putem Facebooka oprostila i škola.

– Zauvijek u našim srcima. Nek’ ti je laka zemlja, dječače naš, poručili su iz škole.