Pretraga

Bila je jedna od najboljih maturanata: Fakultet se oprašta od tragično preminule splitske brucošice

A- A+

Strašna nesreća koja se dogodila u utorak navečer zavila je čitav Split i Čapljinu u crno. Na Mariju Ćorić, 19-godišnju brucošicu Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, automobilom je naletjela alkoholizirana vozačica i tako naprasno ugasila njen mladi život. Marijini prijatelji kažu kako je uvijek bila nasmijana i za nju imaju samo riječi hvale. Od tragično preminule studentice iz Čapljine oprostili su se i fakultet te splitski studenti.

foto: pixabay

Prerano preminula Marija Ćorić (19) tek se nedavno iz Čapljine doselila u Split, gdje je ove godine krenula studirati na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije. Bila je među najboljim učenicima Gimnazije Čapljina, a zbog izvrsnosti tijekom školovanja čak je bila i oslobođena polaganja mature, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Tragedija zavila Slavonski Brod u crno: Preminuo gimnazijalac i jedna od najvećih sportskih nada grada

– Nema ni mjesec dana kako se Marija iz Čapljine u kojoj je odrasla preselila u Split na studij. Sjedimo svi u kafiću tu u centru Čapljine i šutimo, ne vjerujemo da se to dogodilo baš njoj, jedinoj u društvu koja valjda u životu nije prešla na crveno, čak smo je znali zadirkivati oko toga koliko je bila oprezna u prometu, rekla je za Večernji list Marijina vršnjakinja koja o svojoj prijateljici ima samo riječi hvale.

Te kobne večeri Marija je prelazila cestu na raskrižju. Za pješake je bilo upaljeno zeleno svjetlo, a na nju je velikom brzinom naletjela vozačica u alkoholiziranom stanju. Vozilo je djevojku odbacilo desetak metara, a prema riječima svjedoka, čuo se tupi udarac nakon kojega je 19-godišnjakinja ostala nepomično ležati na tlu. Vozačica (38) pobjegla je s mjesta nesreće, ali policija ju je uspjela pronaći.

Od tragično preminule studentice Marije oprostili su se i na splitskom Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.

– Neopisiva tuga zavladala je našim srcima kada smo primili informaciju kako je ugašen mladi život, kako nas je prerano napustila draga kolegica, prijateljica, studentica sa FGAG-a, Marija Ćorić. U ime djelatnika, studenata i Studentskog zbora Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije izražavamo sućuti obitelji, prijateljima poznanicima i bližnjima. Nadamo se da se kako će nas tvoj osmijeh pratiti od gore, tvoja snaga pratiti na našem putu i nadamo se kako se slične tragedije više nikada neće ponoviti. Počivala u miru, objavljeno je na Facebook stranici FGAG-a.

Sućut obitelji i bližnjima putem istog je kanala uputio i Studentski zbor.

– Sinoć u 21:25 sati, ugašen je mladi život, ugašeni su snovi jedne djevojke. Ovim putem izražavamo duboko saučešće obitelji i bližnjima preminule studentice našeg Sveučilišta. Zapalimo zajedno svijeću za nju i neka se ovakve tragedije nikada više ne dogode. Počivala u miru, poručili su studenti.


Tragedijom su zatečeni i u splitskom Studentskom centru.

– Draga Marija, prerano si otišla… Teško je razumjeti, tek na početku, a već na kraju puta… Tvoj osmijeh i tvoja mladost nastavit će živjeti u srcima onih koji su te poznavali i voljeli. Počivaj u miru! Iskrena sućut obitelji, priopćili su iz splitskog SC-a.