Pretraga

Strava u Slavoniji: Roditelji ‘prodali’ svoju maloljetnu kćer zbog dogovorenog braka

A- A+

Roditelji 14-godišnjeg dječaka i roditelji 15-godišnje djevojčice namjeravali su dogovoriti prisilan brak između njihove djece. Iako se djevojčica protivila braku, roditelji su ju svejedno ‘prodali’ za dogovorenu cijenu roditeljima dječaka za kojega se trebala udati. Djevojčicu su nakon ‘prodaje’ zatočili kako ne bi pobjegla, a sada su njezini i njegovi roditelji osumnjičeni za trgovanje ljudima.

Ilustracija: Pixabay

Na području Brodsko-posavske županije policija sumnjiči četvero ljudi za trgovinu ljudima. Naime, roditelji 14-godišnjeg dječaka i roditelji 15-godišnje djevojčice sastali su se kako bi dogovorili prisilni brak između njihove maloljetne djece, objavio je DORH.

Iako se djevojčica protivila prisilnom braku, roditelji su ju svejedno ‘prodali’ za dogovorenu cijenu. Roditelji dječaka zatim su ju zatočili kako ne bi pobjegla.

– Oštećenica se protivila takvom braku, no otac je, uz prijetnje fizičkim nasiljem, navedeno realizirao pa su roditelji 14-godišnjaka počinili na štetu oštećenice kaznena djela trgovanja ljudima i protupravnog oduzimanja slobode te pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, piše DORH.

Strava u Slavoniji: Roditelji ‘prodali’ svoju maloljetnu kćer zbog dogovorenog braka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap