Pretraga

Stručnjaci doznali koji je dio tijela najmanje seksi

A- A+

Znanstvenici sa Sveučilišta Bangor i Witwatersrand u Johannesburgu nedavnom su studijom doznali koji je dio ljudskog tijela najneprivlačniji. Naime, ljudska stopala su najmanje seksi, dok su najprivlačnije usne, uši i lopatice. Također su došli do spoznaje kako muškarci imaju jednak broj erogenih zona kao i žene.

www.dailyrecord.co.uk

Skupina neuroznanstvenika sa Sveučilišta Bangor i Witwatersrand u Johannesburgu utvrdila je koji je dio ljudskog tijela najmanje seksi. Spomenuti stručnjaci su proučavali vezu između seksa i mozga te doznali kako su stopala najneprivlačniji dio tijela od njih čak 41, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Muškarci opisali kakvu ženu smatraju idealnom

Stopala pa koljena najneprivlačnija

Rezultati spomenute studije pobili su ustaljeno vjerovanje da stopala imaju senzualnu vezu s genitalijama. Po pitanju neprivlačnosti nakon ljudskih stopala odmah slijede koljena.

Neuroznanstvenici su također doznali kako popriličan broj muškaraca privlače ženska leđa i noge, dok nježnijem spolu spomenuti dijelovi tijela nisu osobito seksi. Ženama primjerice niti ruke nisu seksi te su poprilično ravnodušne po pitanju istih.

Izdvojeni članak

Znanost otkriva: Iznenađujuća pravila privlačnosti

Nakon genitalija najseksi su usne, uši i lopatice

– Mnogi smatraju da je žensko tijelo prepuno erogenih zona, a da muškarci imaju samo jednu erogenu točku – onu itekako uočljivu. No to očito nije točno. Broj erogenih zona muškaraca i žena je podjednak, no žene možda imaju malu prednost, objašnjava profesor Oliver Turnbull sa Sveučilišta Bangor.

Analizirajući prikupljene podatke, stručnjaci su došli do spoznaje kako su genitalije najviše na ljestvici po pitanju privlačnosti. Nakon njih, slijede usne, zatim uši te unutarnja strana bedara i lopatice.