Pretraga

Student osumnjičen za silovanje u Podstrani pušten na slobodu

A- A+


Izdvojeni članak

Pritvoren mogući napadač na djevojku u Podstrani

Dvadesetogodišnji Splićanin R.Š. koji je osumnjičen za silovanje studentice u Podstrani pušten je iz pritvora nakon dva mjeseca. Obzirom da su svi svjedoci ispitani ovaj student je slobodan dok god se ne podigne optužnica. Silovana djevojka također je svjedočila na sudu, a njen iskaz je navodno bio prilično štur, jer djevojka tvrdi da se događaja ne sjeća.

Student R.Š. iz Splita koji je krajem prošle godine osumnjičen za silovanje svoje vršnjakinje i kolegice s fakulteta pušten je jučer na slobodu i to nakon što je u splitskom zatvoru proveo dva mjeseca.

Student je pušten na slobodu jer su ispitani svi svjedoci sa stravičnog tuluma, uključujući i silovanu djevojku. Neki portali prenijeli su neslužbenu informaciju da silovana djevojka na ispitivanju Županijskom državnom odvjetništvu ‘nije kazala ništa posebno’, osim da se ne sjeća događaja.

Trenutno se čekaju rezultati psihijatrijskog vještačenja nakon čega bi trebalo uslijediti i dizanje optužnice.

Podsjećamo, student R.Š. je uhićen 19. studenoga prošle godine zbog sumnje da je u jednom stanu u Podstrani pokraj Splita i to na tulumu s prijateljima brutalno silovao 20-godišnju kolegicu s fakulteta.
Djevojka je zbog ozljeda zadobivenih napadom završila u bolnici su teškim ozljedama, te je nekoliko puta operirana. Stanje joj se početkom prosinca popravilo pa je puštena na kućnu njegu. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.