Pretraga

Studenti na meti lopova: U zagrebačkom domu usred noći ukrali im laptope

A- A+

Prošle smo godine nekoliko puta pisali o slaboj sigurnosti studenata u domu na Lašćini, a sada to nažalost moramo ponovno. Dok studenata nije bilo domu, usred noći, netko im je iz sobe ukrao dva laptopa. Upravitelj doma Željko Šarčević kaže kako studenti moraju bolje paziti na svoja vrata, ali napominje da je u tijeku izrada projekta video nadzora za koji je uvjeren da će ‘sigurno pridonijeti većoj sigurnosti studenata i imovine’.

Ulaz u studentski kompleks Lašćina/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Neugodno je iznenađenje dočekalo stanara Studentskog doma Lašćina kada se u subotu, oko 3 sata ujutro vratio u svoju sobu.

Dok ga nije bilo u sobi, netko je ušao u nju i ukrao dva laptopa.

Nije prvi put…

Izdvojeni članak

Zagrebački dom na meti pljačkaša: Student zatekao lopova kako kroz prozor ulazi u sobu

Ovo, nažalost, podsjećamo, nije prvi slučaj krađe u studentskom domu na Lašćinskoj cesti.

U ožujku prošle godine pisali smo o studentu koji je uhvatio lopove kako mu u sobu ulaze kroz prozor.  No dva mjeseca kasnije lopovi su opljačkali istog tog studenta.

Problem je što se u paviljone pa čak i prostore iza njih jednostavno može doći bilo tko.

Upravitelj: Nije bilo provale

Sada su se tako na meti našli drugi studenti, čija se soba također nalazi u prizemlju jednog od paviljona.

Izdvojeni članak

Stanari strahuju za svoju sigurnost: Opljačkani studenti u zagrebačkom domu, SC o svemu šuti

Upravitelj SD Lašćina Željko Šarčević uvjerava nas da nije bilo nikakve provale.

– Student 10. paviljona  došao je na portu Doma u 3.45 da bi prijavio nestanak dva prijenosna računala. Izjavio je da nije bio u sobi od 01.40 do 03.00 sata. Portir je pozvao policiju koja je došla i napravila očevid. Zaključili su da nije bilo nasilnog ulaska u sobu, prepričava Šaračević.

Dodaje kako je i sam otišao do sobe da provjeri o čemu je riječ.

– Osobno sam provjerio i uvjerio se da nije bilo provale. Kako je došlo, ako je došlo do otuđenja ne mogu spekulirati (netko je imao rezervni ključ, otključana vrata, …), kaže upravitelj doma.

Upozoravamo studente na opasnosti

Što se tiče sigurnosti u SN ‘Lašćina’, tvrdi da čine sve kako bi njihovi studenti bili sigurni. Konkretno, kaže da ih upozoravaju na opasnosti.

– Stalno ih upozoravamo i usmeno i pismeno da zatvaraju vrata paviljona i zaključavaju sobna vrata. Portiri/zaštitari kontinuirano obilaze krug doma, posebno noću, kaže.

Zaključuje da je u tijeku izrada projekta video nadzora što će, uvjeren je, sigurno pridonijeti većoj sigurnosti studenata i imovine.