Pretraga

Studenti poludjeli zbog predavanja na kojem su im poručili da žene uvježbanim izrazom lica mogu spriječiti silovanje

A- A+

Vjerojatno ste se ponekad svi susreli s osobama koje tvrde da silovatelji nisu jedini krivci za taj čin, nego da ih žrtve na to izazovu. No, takvo nešto ne biste trebali čuti usred edukacije na svom fakultetu. Upravo to se dogodilo na Ramapo Collegeu u New Jerseyju zbog čega su se razljutili brojni tamošnji studenti.

Foto: Facebook

Nije svaki publicitet koristan, a u to su se ovih dana najbolje uvjerili s Ramapo Collegea u New Jerseyju. Naime, tamošnjim studentima je Cory Rosenkranz, fakultetska koordinatorica Službe za prevenciju zlouporabe droga i nasilja, održala prezentaciju kroz koju je ženskom dijelu publike poručila da trebaju pred ogledalom vježbati izraze lica kojima će izbjeći moguće silovanje ili seksualno zlostavljanje, piše Ramapo News.

Studentima predavala o tome kako izraz lica može spriječiti silovanje

Prezentacija pod nazivom ‘Utočište – razumijevanje seksualnog zlostavljanja’ razljutila je brojne studente u New Jerseyju koji su bili prisutni ili su čuli za Rosenkranzovu edukaciju u sklopu kolegija AlcoholEdu. Umjesto da se tijekom tog kolegija studenti obučavaju kako razgovarati s brucošima o temama alkohola i partijanja, slušali su o tome kako nisu samo silovatelji krivi za seksualno zlostavljanje koje počine.

Student Brandon Molina  bio je prisutan na navedenoj edukaciji te se iznenadio kako je predavanje započelo općenitim temama oko sprječavanja silovanja, no u jednom trenutnku su stvari počele biti čudne.

– Rekla je da žene trebaju pratiti svoj govor tijela te da bi trebale vježbati ispred zrcala svoje izraze lica, izjavio je za navedeni izvor Milona dodajući kako je Rosenkranz mišljenja kako žene pod utjecajem alkohola prizivaju silovanje. Drugim riječima, koordinatorica za seksualno zlostavljanje prvenstveno krivi žene koje su žrtve silovanja.

Izdvojeni članak

Šokantan performans: Studentica svugdje nosi madrac na kojem je silovana

Fakultet se ogradio od sporne prezentacije

Provokativno odijevanje ili interakcija, konzumacija alkohola te govor tijela i izrazi lica svi su parametri kojima žene, prema Rosenkranz, izazivaju muškarce da ih prisile na spolni odnos.

– Cijelo vrijeme sam razmišljao kako žene možda ne bi trebale vježbati koliko dugo namiguju, nego da muškarci jednostavno ne smiju silovati ljude, istaknuo je student Brandon.

Vrlo brzo nakon spornog predavanja osvanula je objava na Twitteru u kojoj se fakultet u jednoj rečenici ogradio od navoda koordinatorice Cory Rosenkranz u nadi da će tako umiriti razjarene studente.