Pretraga

Studenti u Zagrebu nosili policijske uniforme za Noć vještica: Uhitili ih, moraju platiti kaznu

A- A+

Dvoje studenata u Zagrebu obuklo se u policajce za Noć vještica krajem listopada nakon čega su privedeni jer su neovlašteno nosili znakove službene osobe. Naime, studenti su na sebi imali službenu policijsku majicu, lisice s ključem i policijsku palicu. Uniforme koje im je dao policijski službenik su im oduzete, a sada svatko od njih mora platiti 300 eura kazne.

policajac

Policijska uniforma | foto: Pixabay

Krajem listopada dvoje 23-godišnjih studenata zaputilo se na zabavu povodom Noći vještica na Zagrebačkom velesajmu, no tamo su uhićeni jer su neovlašteno nosili dijelove službene policijske uniforme. Naime, kako pišu 24sata.hr, studenti su tako narušavali javni red i mir posjetitelja javnog okupljanja.

Studentica je, pišu 24sata.hr, nosila službenu policijsku polo majicu plave boje s pripadajućim oznakama, službenu policijsku šilt kapu, policijsku oznaku s natpisom ‘Policija’, lisice s ključem, policijsku palicu, opasač s pripadajućom futrolom za lisice, futrole i držače, odnosno sve originalno policijsko. Student je pak imao, navode 24sata.hr, policijsku majicu, oznaku s natpisom ‘Prometna policija’, policijsku oznaku za zvanja ‘Policajac’, policijski opasač s pripadajućom kopčom, policijsku futrolu za nošenje kratkog naoružanja, lisice s ključem i službenu palicu.

Izdvojeni članak

Noć vještica starija je nego što mislite: Evo otkuda potječe i koja priča stoji iza bundeva

Sud ih je proglasio krivim i svatko od njih mora platiti 300 eura kazne. Kazna im je smanjena za 80 eura jer su dva dana proveli u pritvoru, a uniforme su im oduzete. 24sata.hr pišu da je u presudi navedeno da su studenti priznali prekršaj i da im je žao jer nisu znali da time čine prekršaj. Uniforme su dobili od policijskog službenika povodom Noći vještica.