Pretraga

Studentice organizirale prikupljanje donacija za Tursku: Evo kako možete sudjelovati

A- A+

Studentice Pravnog fakulteta u Zagrebu, organizirale su humanitarnu akciju ‘Nada raste sa svakom donacijom’, kako bi pomogli stradalima u potresu u Turskoj. Donacije se prikupljaju do 17. veljače 2023. godine u Nazorovoj 51 i na Trgu Republike Hrvatske 3.

Foto: Pexel

Tursku i Siriju pogodila je serija razornih potresa početkom veljače. Žrtve se broje u desecima tisuća, a još ih je više izgubilo svoje domove. Pomoć im je zaista potrebno, pa su studentice Antonija GabrićĐorđija Plavšić u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizirale humanitarnu akciju ‘Nada raste sa svakom donacijom’.

Svi zainteresirani mogu donirati stvari do 16. veljače 2023. godine u Nazorovoj 51 u Maloj dvorani 2 te na Trgu Republike Hrvatske 3 u Dvorani 1 od 8 do 20 sati. Donacije se prikupljaju i 17. veljače, ali do 15 sati, jer stvari toga dana u poslijepodnevnim satima kreću na Tursku.

Popis potrebnih stvari možete vidjeti u objavi na društvenim mrežama, a neke od njih ističemo u nastavku – zimska odjeća, šatori, kreveti, madraci, kutije s hranom, vreće za spavanje, kabanice, dječje pelene, sredstva za čišćenje i higijenu, čizme, termosice i druge.

Oni koji žele donirati, a ne mogu doći na navedenu lokaciju, mogu se javiti studentici Antoniji ili Đorđiji na Instagramu ili Facebooku. te se dogovoriti s njima za primopredaju.

– Molimo vas da imate na umu da su to ljudi kojima je potrebna pomoć te da ne donirate stvari koje se ne mogu iskoristiti, napominje Antonija.

Stradalima u Turskoj i Siriji, može se jednostavno donirati i preko popularne aplikacije KEKS Pay. Sredstva prikuplja Hrvatski Crveni križ te ih uplaćuje na račune Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Više o načinima doniranja, pročitajte na službenoj stranici HCK-a.

Screenshot: srednja.hr