Pretraga

Studiranje u Dubrovniku

A- A+


Jeste li već bili u Dubrovniku? Osim što je jedan od najljepših gradova na svijetu, on nudi mnogo više. Studiranje u Dubrovniku definitivno znači spajanje ugodnog s korisnim.

 generalturist.com

Iako nije veliki grad, Dubrovnik svojim studentima mnogo nudi. Neke od pogodnosti su dobra mogućnost dodatne zarade, veliki izbor privatnog smještaja, mogućnosti dodatnog usavršavanja i povoljni modeli kreditiranja školovanja. Uz to svi studenti Sveučilišta u Dubrovniku imaju besplatan ulaz u kino, na svaku kazališnu predstavu, koncert, izložbu, muzej, te za posjet i šetnju gradskim zidinama, neograničeni broj puta.

Osim ekonomije i nautike, u Dubrovniku možete studirati akvakulturu, restauraciju, brodostrojarstvo te još mnoge zanimljive studije.

Među njima nalazi se i studij Mediji i kultura društva. Taj je studij namijenjen svima koji se žele baviti medijima i novinarstvom, ali i različitim oblicima komunikacije, kao što se odnosi s javnošću te javno i političko komuniciranje.

 mikud.blog.hr

Program studija zasnovan je na najnovijim medijskim pretpostavkama i orijentiran je prema suvremenim komunikacijskim trendovima.  Intenzivna je upotreba informacijskih tehnologija i stranih jezika. Studenti na Medijima ne obrazuju se samo teorijski već se stručno usavršavaju kroz mnoge praktične vježbe.

Praksa se sastoji od pisanja za novine, kreiranja radijskih emisija, snimanja i montiranja televizijskih priloga i planiranja PR kampanja. Osim prakse, velika prednost ovog studija je suradnja s medijskim kućama i tvrtkama što ostavlja dodatni prostor studentima da nauče nešto novo. 

Rad je organiziran u malim skupinama što omogućuje kvalitetnu izvedbu nastave i individualan pristup studentu. Po završetku preddiplomskog studija Medija i kulture društva, student može odabrati jedan od dva smjera na diplomskom studiju – Medije ili Odnose s javnostima.Studenti Medija ispričali su nam svoje dojmove:- studij je dinamičan i zaista zanimljiv

– usvojeno teorijsko znanje provjerava se praktičnim vježbama

– iskustvo se stječe u sveučilišnim novinama ili na sveučilišnom radiju

– trenutno se pokreće sveučilišna televizija, koja je prva takva televizija u Hrvatskoj

-na godini je oko 40 studenata što olakšava komunikaciju s profesorima

– predavanja su dinamična, česte su rasprave i sudjelovanje studenata u nastavi

– literatura je dostupna, osim sveučilišne i gradske knjižnice, starije kolege rado pomognu mlađima

– sam fakultet ne iziskuje mnogo učenja, ali uvijek ima nešto za raditi poput pisanja članaka ili ankete za radio

– politička znanost je dosta zastupljena

– nema matematike, ni njoj ičega sličnog

– uz obavezni engleski, studentima se nude izborni jezici poput španjolskog, talijanskog, njemačkog i francuskog jezika