Pretraga

Sveučilište ima aplikaciju koja će se posebno svidjeti maturantima: Iz prve ruke mogu doznati kako je na faksu

A- A+

Završetak srednje škole, a onda i upisi na fakultete velika su prekretnica u životu svake mlade osobe. Ne iznenađuje stoga da je većini maturanta bitno dobro se informirati o studiju na kojemu će nastaviti svoj obrazovni put, a najčešće ih žele dobiti iz prve ruke, od onih koji već studiraju na tim studijima. Sveučilište u Rijeci pokrenulo je korisnu aplikaciju koja će maturantima pomoći da lakše dođu do takvih informacija.

Foto: Unsplash

Sveučilište u Rijeci pokrenulo je vrlo koristan alat za sve koji žele znati više informacija o  životu i studiju na Sveučilištu u Rijeci, što bi moglo uvelike pomoći maturantima koji razmišljaju o studiranju u tom gradu. Riječ je o aplikaciji Ambassador putem koje se maturanti i drugi koji se žele informirati o Sveučilištu, ambasadorima mogu javiti putem TAP sustava za komunikaciju.

– Platforma Ambassador omogućuje ti da se direktno povežeš sa studentima koji studiraju na našem Sveučilištu te da iz ‘prve ruke’ saznaš o aktivnostima Sveučilišta, o njegovim fakultetima te nastavnim programima. Putem platforme možeš sudjelovati u individualnim i/ili grupnim razgovorima. Također, platformu mogu koristiti i sadašnji studenti, poručuju sa Sveučilišta u Rijeci.

Izdvojeni članak

Počela je nova nastavna godina: Sedam stvari trebate znati ako ste maturant

Ističu i da korištenjem ovog ‘modernog i nekonvencionalnog načina komunikacije žele ‘stvoriti još bolju vezu s budućim/sadašnjim studentima te otvoriti prostor za razgovor iz perspektive samog studenta.’

A kako ne biste propustili važne vijesti i informacije o maturi i upisima na fakultete u 2023., svakako zapratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.