Pretraga

Sveučilište u Osijeku očito ima viška novca: Samo izvjesnom Johnu Smithu iskeširali su 100.000 kuna

A- A+

‘Di su pare?’ pitaju se Đakovčani, a po najnovijim informacijama i Brođani te članovi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Iako se svi još iščuđavamo blamu viđenom u Đakovu, kada je pročelnik za financije Slavko Troha isplatio fiktivnom Johnu Smithu 49.200 eura, izgleda da naivni nisu bili samo u Đakovu. Na istu su prevaru nasjeli zaposlenica slavonskobrodske tvrtke i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Foto: www.unios.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera je prema navodima koje piše 24sata nasjelo na lažni e-mail, te su na bankovni račun u Velikoj Britaniji uplatili čak 100.000 kuna. Da bi stvar bila bizarnija, osječko sveučilište nije jedino koje očito ima vrlo neodgovoran odnos prema vlastitim financijama, jer su se isti ili slični slučajevi prije ovoga javili i u Slavonskom Brodu te Đakovu, od kud je cijela priča i krenula.

Izdvojeni članak

Učenici uhvaćeni u organiziranim prevarama na državnoj maturi, istražuje ih policija

Iz proračuna grada Đakova nedostaje gotovo pedeset tisuća eura, zato što je John Smith mailom zatražio rečenu sumu novca za, navodno, usluge koje je obavio za Grad. Bankovni račun u Velikoj Britaniji je tako postao poprilično bogatiji, a Policijska uprava u Brodsko-posavskoj županiji je zaprimila sličnu prijavu, kada je zaposlenica tvrtke iz Grupacije Đuro Đaković također nasjela na prevarantski mail i bez provjere uplatila veći iznos na bankovni račun u Velikoj Britaniji, piše 24sata.

Glasnogovornica PU brodsko-posavske, Kata Nuić, je dodala kako su mail sa sličnim sadržajem primili i jedna srednja škola u Slavonskom Brodu te još nekoliko osoba, ali oni nisu nasjeli na prevaru, piše Glas Slavonije koji je neslužbeno doznao da su se pokušaji prevare javili i na vinkovačkom području.