Pretraga

Tijekom ovogodišnjeg Adventa nema besplatne vožnje u tramvajima ZET-a

A- A+

Ove subote, tradicionalnim paljenjem lampica na Zrinjevcu, službeno započinje događaj Advent u Zagrebu. Proteklih godina tijekom ove manifestacije od petka nakon podneva pa sve do nedjelje u ponoć, putnici ZET-ovih tramvaja i autobusa u I. zoni nisu trebali kupovati karte. Ove godine prijevoz tijekom Adventa neće biti besplatan.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– ZET je u suradnji s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom proteklih godina besplatnim prijevozom u danima vikenda tijekom Adventa doprinio promociji cjelokupne manifestacije koja je višestruko nagrađivana i svake godine bilježi značajan porast posjetitelja. Kao što je potvrđeno na predstavljanju programa ‘Advent u Zagrebu’, javni gradski prijevoz u danima vikenda tijekom ovogodišnje manifestacije neće biti besplatan. Unatoč tome, a zahvaljujući izrazito pristupačnim cijenama karata za javni gradski prijevoz autobusima i tramvajima, među kojima se najviše ističe povoljna karta od 4 kune za 30 minuta vožnje, Grad Zagreb i ZET i dalje nude daleko najpovoljniji oblik prijevoza u odnosu na ostale adventske destinacije, odgovaraju iz ZET-a na naš upit.

Izdvojeni članak

Uz Zagreb i Osijek, još bi jedan sveučilišni grad mogao dobiti tramvaj: Dobar dio pruga već posjeduju

Podsjetimo, od 2016. prijevoz vikendima tijekom Adventa u Zagrebu financiran je iz gradskog proračuna, a te je godine za ‘besplatne’ ZET karte iz gradske kase izdvojeno 905.263,00 kuna.

Iako će građani ove godine vikendima morati kupovati karte, iz ZET-a su se pohvalili kako zadržavaju svoj Veseli božićni tramvaj i besplatni turistički vlakić za najmlađe te kako će uspinjača i ove godine produljiti radno vrijeme do ponoći. Uz to, uspostavit će se i izvanredna autobusna linija koja će prevoziti posjetitelje Adventa do Vile Prekrižje.

Napomenimo za kraj kako ove subote u 19 sati, uz koncert Roberta Marekovića i Swingersa počinje službeni program otvorenja Adventa na Zrinjevcu. Uz glazbeni program, u 19:45 sati očekuje se i tradicionalno paljenje božićnih lampica na Zrinjevcu.