Pretraga

Tinejdžerici zapela noga u ZET-ovom autobusu, vozač je vukao po cesti: ‘Na hitnoj rekli da joj nije ništa’

A- A+

Stravična nesreća dogodila se u petak u Zaprešiću. Tinejdžerica je jednom nogom krenula u ZET-ov autobus i u tom trenutku vrata su se zatvorila i vozač je krenuo s vožnjom. Tinejdžerici je noga ostala zaglavljena te ju je autobus tako vukao 40 metara. Vozač autobusa nije shvatio što se događa i nije stao, već je tinejdžerica sama uspjela izvaditi nogu. Nakon toga su joj iz zaprešićke hitne rekli, tvrdi majka tinejdžerice, da joj nije ništa i poslali je kući, no tinejdžerica je ipak otišla na Klaićevu gdje su je zadržali tri dana.

zet autobus

ZET autobus | foto: srednja.hr

U petak je tinejdžerica u Zaprešiću oko 22 sata navečer ulazila u autobus kojem su vrata bila otvorena, ušla je nogom i rukom, a vozač busa odjednom je zatvorio vrata i krenuo. Nastavio je voziti i nije stao, a tinejdžericu kojoj je zapela noga vukao je po podu 40 metara, prenosi Index.

‘Tamo su je na brzinu pogledali i rekli da joj nije ništa’

Nitko u autobusu, tvrdi majka tinejdžerica i sama tinejdžerica, nije shvatio što se događa. Tinejdžerica je nogu sama uspjela izvući iz autobusa čiji je vozač tada samo nastavio vožnju. Tinejdžerica je ostala na cesti, a u pomoć su joj uskočili djevojka i dva dečka koji su bili u blizini. Odveli su je i u svoj stan dok po tinejdžericu nije došla majka. Ona ju je odvela na hitnu u Zaprešiću.

– Tamo su je na brzinu pogledali i rekli da joj nije ništa, da je samo malo ogrebana. Samo su joj malo očistili trbuh i rekli da možemo ‘ići doma mirno spavati’. Ja sam bila u šoku, zamolila sam ih da mi daju nalaze i otišla s kćeri u Klaićevu, kazala je za Index majka tinejdžerice.

Inače, Index je objavio i fotografije stradale tinejdžerice. Na njima je vidljivo da tinejdžerica ima dubinske ogrebotine na leđima i trbuhu te po rukama i nogama.

Izdvojeni članak

Školski autobus u susjednoj zemlji sletio u duboku provaliju: Tri osobe ozlijeđene

‘Tu nema isprike, to je nešto što se nikome ne smije ponoviti’

U Klaićevoj je tinejdžerica ostala od petka navečer do nedjelje. Tamo su joj rekli i da su rane još prljave iako su joj rane oprali u Zaprešiću. U Klaićevoj su pratili i je li tinejdžerica imala potres mozga. Slučaj su majka i tinejdžerica prijavili policiji, a tinejdžerica je dala i izjavu. Iz policijske uprave za Index su potvrdili da se vozač dolaskom do izlaska sa stajališta autobusa nije uvjerio da radnjom kretanja vozila ne dovodi u opasnost druge sudionike. Zbog toga je, napisala je policija, došlo do zaglavljenja noge.

– U policiji su mi samo rekli da vozač nije ni znao da se to dogodilo. Tu nema isprike, to je nešto što se nikome ne smije ponoviti. Glavni cilj nam je da se to nikad više ne ponovi. Moja kći je proživjela veliku traumu i šok. Najviše se bojim da će joj ta trauma ostati, nije joj svejedno kad prolazi pored autobusa. Vjerujte mi, na ovom neće stat, rekla je majka tinejdžerice za Index, a službenog odgovora iz ZET-a još nema.