Pretraga

Tomašević objavio tko će biti novi gradski pročelnik za obrazovanje: Evo njegove biografije

A- A+

Luka Juroš novi je pročelnik Ureda za obrazovanje, mlade i sport Grada Zagreba. Izvijestio je to na današnjoj konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

luka juros, gradska uprava

Luka Juroš, novi gradski pročelnik za obrazovanje
Foto: Grad Zagreb | evpa.eu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je objavio da će novi pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, mlade i sport biti Luka Juroš. Juroš je, kazao je gradonačelnik, izabran na javnom natječaju te je gradonačelnik mišljenja da će taj izuzetno važan posao dobro obavljati. Na dužnost će stupiti, rekao je Tomašević, u srpnju.

Luka Juroš ima magisterij prestižnog London School of Economics, a usavršavao se na Harvardu te je dobitnik Fullbright Humphrey stipendije pa je godinu dana proveo i na Državnom sveučilištu u Pennsylvaniji. Osam godina radio je u tadašnjem Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, a od 2012. do 2014. u istom je Ministarstvu bio načelnik Sektora za studentski standard, gdje se bavio politikama financiranja visokog obrazovanja i pregovorima sa sveučilištima.

Radio je na izmjeni Pravilnika o studentskoj prehrani, prilikom čega je došlo do izmjena u načinu na koji se dodjeljuju subvencije studentima. Koautor je desetak zakona i drugih propisa za vrijeme svojega zaposlenja u tadašnjem MZOS-u. Nakon karijere u Ministarstvu zapošljava se u Europskoj komisiji gdje se kroz godine mijenja pozicije. Danas se na nalazi na liderskoj poziciji, a koordinira ljudima koji rade na Anketi o radnoj snazi, godišnjoj analizi zaposlenosti i vještinama u Europskoj uniji.