Pretraga

Tragedija zavila Slavonski Brod u crno: Preminuo gimnazijalac i jedna od najvećih sportskih nada grada

A- A+

Filip Matković, perspektivni mladi sportaš i učenik drugog razreda Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti u Slavonskom Brodu preminuo je u subotu. Tragedija se dogodila nakon sudjelovanja u meču na međunarodnom kickboxing natjecanju u Odžaku.

Mladi sportaš iz Slavonskog Broda, Filip Matković, preminuo je nakon sudjelovanja u kickboxing meču u sklopu natjecanja Posavina Open Odžak 2018., održanog u susjednoj BiH.

Izdvojeni članak

Porukom koja slama srce profesorica se oprostila od svoje studentice, preminule u stravičnoj prometnoj nesreći u Zagrebu

– Jučer se u Odžaku održavalo međunarodno kickboxing natjecanje na kojem je sa svojim članovima sudjelovalo i nekoliko klubova iz našeg Saveza. Na navedenom natjecanju nastupao je i Filip Matković iz kickboxing kluba ‘Omega’ iz Slavonskog Broda. Filip je nastupao u disciplini light contact. Borbu je sudio naš dugogodišnji djelatnik i iskusni sudac gospodin Josip Cerovac iz Kutine. Tijekom druge runde borbe Filip je tražio stanku te se požalio na mučninu. Borba se nije nastavila jer je Filipov trener Robert Katušić predao meč. Filipu je odmah u pomoć došao službeni liječnik na natjecanju. Filip je u dvorani izgubio svijest nakon čega je prevezen u bolničku ambulantu koja se nalazi u neposrednoj blizini dvorane. Kako mu nije bilo dobro, Filip je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Slavonski Brod gdje je na žalost preminuo. Prema riječima trenera Roberta Katušića i suca Josipa Cerovca, tijekom same borbe u kojoj se Filip borio nije bilo nedozvoljenih i presnažnih udaraca koji bi za posljedicu mogli imati ovakav ishod. Na žalost, tragedija se dogodila, priopćili su iz Hrvatskog kickboxing saveza.

Točan uzrok smrti trebao bi biti poznat danas, a predsjednik Saveza, Tomislav Bilandžić, izrazio je sućut povodom ove tragedije.

– Pokojnom Filipu neka dragi Bog podari vječni mir. Obitelji Matković i članovima kickboxing kluba ‘Omega’ u ime Hrvatskog kickboxing saveza, svih članova i svoje osobno, izražavam najdublju i najiskreniju sućut, poručio je Bilandžić.

Mladić, koji je prije nekoliko godina bio proglašen jednom od njavećih sportskih nada Slavonskog broda, bio je učenik Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti.

– S neizmjernom tugom i boli javljamo da je Filip Matković, učenik 2.b razreda, jučer preminuo. Sahrana će biti u ponedjeljak, 10.rujna u 14 sati na gradskom groblju. Obitelji i prijateljima izražavamo duboku sućut i predajemo ih u vaše molitve, poručili su iz škole.