Pretraga

U Zagrebu pravi studentski spektakl, stižu sportaši s 300 sveučilišta: Traže se volonteri

A- A+

Još otprilike mjesec dana studentima traju akademske obveze prije ljetne stanke. No, mirovati neće studenti koji se natječu u borilačkim sportovima. Naime, od 20. do 23. srpnja u Zagrebu se održava Europsko sveučilišno natjecanja u borilačkim sportovima. Stižu sportaši s 300 sveučilišta, a organizatori traže volontere za ovaj događaj.

Kineziološki fakultet | Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Čak 1.200 sportaša s 300 sveučilišta iz cijele Europe, od 20. do 23. srpnja u Zagrebu će odmjeriti snage i vještine u borilačkim sportovima. Naime, tih dana ondje se održava Europsko sveučilišno natjecanje u borilačkim sportovima. Studenti će se natjecati u karateu, taekwondou, judu i kickboxingu.

Organizatori su Europska sveučilišna sportska asocijacija (EUSA) i Zagrebački sveučilišni sportski savez (UniZG), koji traži stotinjak volontera koji će dobiti priliku sudjelovati na najvećem sveučilišnom natjecanju ove godine u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak
ZŠEM

Uz studij se može raditi i biti sjajan sportaš: Kako to postići otkriva višestruka državna prvakinja

– Volonteri imaju priliku sudjelovati u organizaciji jednog od najvećih internacionalnih evenata u našoj državi, a to je ujedno i najveće natjecanje ovoga ljeta u organizaciji Europske sveučilišne sportske organizacije. Kroz ovakvo natjecanje imaju priliku upoznati se sa svakim dijelom organizacije sportskih događaja, stvoriti nova poznanstva i prijateljstva te svojim trudom stvoriti nove volonterske i poslovne prilike koje pruža sportska zajednica. Glavni cilj Unisporta je da je on dostupan svima – profesionalcima, amaterima, volonterima te ovakav događaj upravo objedinjuje troje te potiče međusobni rast i razvoj u svakom segmentu života pojedine osobe. Svaki volonter će dobiti uniformu, poklon paket, prehranu tijekom smjene te potvrdu o volontiranju s brojem volonterskih sati, istaknula je koordinatorica za volontere, Anja Gelo.

Zainteresirani za volontiranje mogu se javiti na email [email protected]

Napomenimo kako su lokacije održavanja natjecanja Dom odbojke ‘Bojan Stranic’ (karate), Dvorana Trešnjevka (taekwondo), Dom sportova 2 (judo) i Kineziološki fakultet (kickboxing).