Pretraga

Trinaestogodišnjakinja je svoju najbolju prijateljicu nosila u školu pune tri godine

A- A+

He Ying-hui boluje od cerebralne paralize i roditelji joj nisu mogli priuštiti svakodnevni prijevoz do škole pa ju je tada devetogodišnja kineska učenica s devet godina odlučila na ramenima nositi na više od šest kilometara udaljenu nastavu. Uskoro će upisati i srednju školu, a He Qin-jiao je već odlučila da će se i dalje brinuti za svoju najbolju prijateljicu.

Prije četiri godine He Qin-jiao, danas 13-godišnja učenica, počela je nositi na ramenima do osnovne škole svoju najbolju prijateljicu koja boluje od cerebralne paralize. Lokalne vlasti maloj He Ying-hui osigurale su kolica za osobe s invaliditetom prije godinu dana, tek nakon što su čuli za priču o dvije kineske junakinje, ali njih dvije, sada ipak lakše svaki dan zajedno putuju kako bi na vrijeme stigle na nastavu, prenosi china.org.

Obitelji ovih nerazdvojnih prijateljica nisu imale mogućnosti olakšati im više od šest kilometara dugačak put pa je Qin-jiao s devet godina stvar preuzela u svoje ruke. Pune tri godine ova ju je vjerna prijateljica svaki dan na ramenima vodila i odvodila iz škole, a i danas ju na isti način nosi do razreda koji je smješten na drugom katu.

Djevojke bi se uskoro trebale upisati i u srednju školu, a mlada Kineskinja odlučno je potvrdila kako će i dalje pomagati svojoj najdražoj kolegici.