Pretraga

Tulum u Podstrani: Svjedokinja pobjegla van iz kuće kad je vidjela ozlijeđenu kolegicu

A- A+

http://cro.time.mk

Izdvojeni članak

Tomasović: ‘Ovakve ozljede nismo pronašli u literaturi ni vidjeli u praksi’

Svjedočenjem dviju djevojka ovih je dana završilo ispitivanje svih svjedoka koji su 16. studenog bili prisutni na kobnom tulumu u Podstrani. Tada je 20- godišnjakinja teško ozlijeđena i to na području intimnih dijelova i unutarnjih organa, a za napad je osumnjičen njezin vršnjak R.Š. koji se nalazi u zatvoru. Svjedoci su opovrgnuli sumnje da su ozljede nanesene mikserom ili sličnim predmetom, a ozlijeđena djevojka je u boljem zdravstvenom stanju jer je ovih dana puštena na kućnu njegu.

Okolnosti kobnog tuluma u Podstrani na kojem je 20- godišnja djevojka iz Splita završila s teškim ozljedama organa intimnog područja i dalje se istražuju. Osumnjičeni za napad, njezin vršnjak R.Š. trenutno je u zatvoru, a dvije djevojke koje su bile prisutne na tulumu podvrgnute su ispitivanju.

Svjedokinja od stola vidjela samo krvlju prekriveno koljeno i bedro žrtve

Prema posljednjim informacijama na ispitivanju oko nesretnog slučaja bila je djevojka koja je prva ušla u dnevni boravak kuće u Podstrani i tamo zatekla šokantan prizor. Naime svjedokinja je na ispitivanju kazala kako zbog stola koji je bio na sredini sobe nije mogla vidjeti cijeli prizor, no s vrata je primjetila krvlju prekriveno koljeno i bedro nesretne studentice, piše Slobodna Dalmacija.

Također je rekla policiji da je mladić koji je osumnjičen za napad u tom trenutku stajao sa strane, vidno šokiran i prestrašen. Svjedokinja je ugledavši prizor istrčala van iz dnevnog boravka, te je njezin prijatelj koji je bio vani pozvao Hitnu pomoć.

Svjedoci opovrgnuli postojanje miksera

Svi svjedoci s navedenog tuluma negirali su špekulacije medija da je osumnjičeni R.Š. u ruci imao mikser ili bilo koji drugi predmet. Potvrdili su da navedene predmete nisu vidjeli niti u prostoriji u kojoj se napad dogodio.

Podsjećamo, za napad na djevojku je osumnjičen njezin vršnjak R.Š. koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, zbog opasnosti da ne utječe na svjedoke. Slobodna Dalmacija doznaje kako se R.Š. u zatvoru priprema za izlazak na ispit na fakultetu, za što će tražiti posebnu dozvolu suca.

I dalje nije službeno poznato na koji način je djevojka ozlijeđena te kako je zadobila tako teške ozljede unutarnjih organa. Napadnuta djevojka prije nekoliko dana je puštena iz bolnice na kućnu njegu.