Pretraga

Tomasović: ‘Ovakve ozljede nismo pronašli u literaturi ni vidjeli u praksi’

A- A+

Događaj kojim je završio tulum u Podstrani još uvijek potresa cijelu Hrvatsku. Osumnjičeni 20-godišnjak za brutalno silovanje kolegice je s kaznenom prijavom predan pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni pritvor. Kirurg Hrvoje Tomasović izjavio je kako ozljede intimnog područja i crijeva pronađene na djevojci nikada nije vidio u literaturi, a kamoli tijekom svoje liječničke prakse. Djevojka se još uvijek bori za život, prenosi Jutarnji list.

Splitski studenti su u petak organizirali tulum u čast oslobođenju hrvatskih generala no umjesto slavlja stvari su pošle po zlu. Događaj zbog kojeg je prekinut tulum održan u Podstrani šokirao je cijelu Hrvatsku. Dok su se drugi studenti zabavljali, u dnevnom boravku je 20-godišnjak svojoj vršnjakinji nanijeo ozljede opasne po život.

Zbog muzike nitko nije ništa posumnjao

Vidno alkoholizirana djevojka i osumnjičenik su došli posljednji na tulum gdje su ih već čekale kolege s fakulteta. Počeli su se maziti i nastavili s konzumacijom alkohola, pa su ih ostali sudionici zabave, mahom studenti, ostavili nasamo u dnevnom boravku. Mladiću je, prema navodima Jutarnjeg lista, ‘zakazala muškost’ pa je djevojku odlučio zadovoljiti nekim predmetom, a sumnja se kako je riječ o napukloj staklenoj boci. Susjedi i ostatak okupljenih studenata navodno nisu čuli krikove zbog jake muzike te stoga nisu imali razloga posumnjati kako je u tijeku brutalno silovanje.

Nakon nekog vremena ekipa se vratila do njih te zatekla onesviještenu i golu djevojku u lokvi krvi, dok je 20-godišnji student Ekonomije u bunilu stajao pokraj nje. Prijateljica djevojke je nazvala Hitnu pomoć te je prevezena u KBC Split, gdje su je liječnici operirali puna četiri sata, doznaje Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

Pritvoren mogući napadač na djevojku u Podstrani

Ozljede koje ne sadrži medicinska literatura

– Ozljede su bile tako teške da ih nismo pronašli ni u stručnoj medicinskoj literaturi, a kamoli vidjeli tijekom svoje liječničke prakse, izjavio je kirug Hrvoje Tomasović koji je operirao djevojku.

Dodao je kako je ona trenutno stabilno, ali kako još ne može tvrditi da je izvan životne opasnosti. Prema njegovim riječima za sad ostaje jedino nada da je tijelo dovoljno jako i da će se oduprijeti.

Osumnjičenik tvrdi kako djevojku nije namjerno ozlijedio

Osumnjičenik je s kaznenom prijavom za silovanje predan pritvorskom nadzorniku te je sudac Županijskog suda u Splitu, na prijedlog tužitelja, odredio jednomjesečni istražni pritvor kako ne bi došlo do utjecaja na svjedoke. Dvadesetogodišnjak do sada nije bio kazneno evidentiran te se navodno kaje i objašnjava kako djevojku nije namjerno ozlijedio.

Ukoliko se mladiću dokažnje krivnja, prijeti mu zatvorska kazna od tri do 15 godina.