Pretraga

U Centru za mlade u Varaždinu volonteri u borbi protiv poplave i leda

A- A+

Volonteri u Centru za mlade grada Varaždina već nekoliko dana vode bitku s ledom i poplavom. U bivšem Domu željezničara naišli su na brojne probleme, zbog niskih temperatura i leda koji je nastao u cijevima, popucali su i radijatori u konferencijskoj sali, a gradske vlasti odugovlače preseljenje Centra na novu lokaciju u Preradovićevoj ulici.

Facebook

Iako su varaždinske gradske vlasti najavile preseljenje na novu lokaciju u Preradovićevoj ulici, datum preseljenja se odgađa, a volonteri se za to vrijeme u bivšem Domu željezničara bore s poplavom i ledom, nastalom zbog niskih temperatura i leda  u cijevima, što je izazvalo pucanje radijatora prenosi varaždinski.hr.

Izdvojeni članak

Upoznajte varaždinski studio u kojem nastaju animirani radovi mladih filmaša

Posljedice problema s grijanjem dovele su u varaždinskom Centru za mlade do pucanja radijatora u konferencijskoj sali, zbog niskih temperatura i leda koji je nastao u cijevima.

– Posjet prostoru, u plemenitoj namjeri da se provjeri ima li smisla početi s programom u novoj godini, rezultirao je tužnim saznanjem o tome koliko sama zgrada i prostor znači i njezinim vlasnicima i zakonskim korisnicima, komentirali su iz Centra za mlade na internetskoj stranici.

Led se, međutim, otopio, pa voda curi iz nekoliko radijatora i iz samih cijevi. Volonteri vodu pokušavaju pokupiti svim raspoloživim sredstvima poput lopata za snijeg, lavora, kanta itd. Vatrogasci nisu mogli priskočiti u pomoć jer pet do deset centimetara vode premalo da interveniraju, a nakon pokušaja kontaktiranja gradskih vlasti, volonterima je rečeno da to nije u njihovoj nadležnosti.