Pretraga

U četvrtak se održava dosta dobra konferencija za mlade: Uskoro istječe rok za prijavu

A- A+

Mladi smo, pa šta? Naziv je to nacionalne konferencije za mlade koju organizira Mreža za aktivaciju mladih. Program se održava u dva grada, Samoboru i Zagrebu, a prijave za sudjelovanje traju još danas.

Plakat konferencije Mladi smo, pa šta?
Foto: Udruga Zamisli PR

Trenutno je Europska godina mladih što omogućuje mladima podršku da istaknu koje su njihove potrebe. Upravo je to jedan od povoda zbog kojih Mreža za aktivaciju mladih organizira konferenciju u četvrtak, 24. studenog i to u dva grada – u Zagrebu i Samoboru.


MREŽA ZA AKTIVACIJU MLADIH

Cilj projekta je uključiti akademsku zajednicu i donositelje odluka u procese otvorenog dijaloga o mladima kako bi se poboljšala kvaliteta života mladih u Hrvatskoj. Ovim projektom želi se pružiti priliku mladima da se aktivno uključe i budu primjer vršnjacima, a različitim edukacijama i istraživanjima jačaju se resursi organizacija civilnog društva koje rade s mladima kako bi kvalitetnije mogli odgovoriti na potrebe mladih. Nositelj projekta je Udruga Zamisli, a Udruga za podršku žrtvama i svjedocima sudjeluje kao jedan od partnera u konzorciju od 15 partnerskih udruga, Ekonomskog instituta Zagreb i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.


Dva dijela programa

Nije, kažu, zbog kremšnita, već zbog mladih. Upravo nazivom konferencije Mladi smo, pa šta? žele istaknuti da dob nije blokada mladima za istraživanje svojih potreba i predlaganje rješenja. Na konferenciji su radili upravo mladi lideri, sastavljali su program.

Prvi dio programa održat će se u prostoru Centra za mlade Bunker u Samoboru gdje će biti predstavljena analiza društvenog utjecaja predloženih intervencija kroz projekt Mreža za aktivaciju mladih. Mladi lideri predstavit će inicijativu Biraj fakultet ili struku, bitno da je na tvoju ruku!.

– Ova inicijativa pomaže mladima da se upoznaju sa širim spektrom argumentacije za odabir zanimanja. Bit će održan i prvi panel na temu Transparentno zapošljavanje koje će mladima olakšati prepoznavanje posla koji odgovara njihovim željama, ističu organizatori.

Panel, kviz, druženje

Sudionici će u prvom djelu programa sudjelovati i u world caféu pod nazivom Što nas mlade brine?. Na kraju programa u Samoboru bit će open mic nastup odabranih sudionika koji iskažu interes u prijavnici za konferenciju. Pobjednike open mica a čeka vrijedna nagrada.

Drugi dio programa održat će se u klubu Boogaloo u Zagrebu. Program započinje panel diskusijom Društvene mrže: prilike i neprilike u kojoj će sudjelovati hrvatski influenceri. Nakon toga se sudionici počinju opuštati sudjelovanjem u pub kvizu pod nazivom Mladi smo, pa svejedno nešto znamo. Završetkom kviza slijedi umrežavanje svih sudionika konferencije u opuštenoj atmosferi Boogaloo kluba do ponoći.


DANAS JE ZADNJI DAN ZA PRIJAVU

Danas, 20. studenog, zadnji je dan za popuniti prijavnicu za sudjelovanje. Sudionicima konferencije bit će osigurana hrana, pokriveni putni troškovi i promo materijali zahvaljujući našim donatorima. U slučaju da sudionici žive izvan Zagreba, bit će osiguran i smještaj. Na kraju konferencije dobiva se potvrda o sudjelovanju. Sudjelovanje je besplatno zahvaljujući financijskoj podršci projekta Mreža za aktivaciju mladih koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.