Pretraga

U nedjelju se u centru Zagreba privremeno obustavlja šest tramvajskih linija, ovo su nove trase

A- A+

Ove nedjelje u centru Zagreba održava se prosvjed u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, zbog čega će se istodobno u centru obustaviti tramvajske linije. ZET je objavio alternativne pravce.

Tramvaj u Zagrebu | Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

U nedjelju će se održati prosvjed u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva ‘Oprostite što smetam, ne mogu disati’. Riječ je o prosvjedu kojim će se, točno šest mjeseci od smrti novinara Vladimira Matijanića još jednom tražiti da novo, nezavisno povjerenstvo provede izvide i utvrdi postoje li propusti u liječenju Matijanića. Prosvjednici će još jednom tražiti smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša, smatrajući da se vlast trudi zataškati okolnosti Matijanovićeve smrti. Prosvjed u nedjelju počinje u 12 sati okupljanjem ispred Novinarskog doma, nakon čega u 13 sati kreće povorka prema Markovu trgu.

Iz ZET-a su izvijestili da će zbog održavanja prosvjeda od 12.45 do 14.30 sati bit će obustavljen tramvajski promet Ilicom od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, zatim Zrinjevcem, Frankopanskom i Savskom do Vodnikove ulice. Tramvajske linije prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera:

  • Linija 6: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Vodnikova – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot
  • Linija 11: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubec
  • Linija 12: Ljubljanica – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Dubrava
    Ulica 13: Žitnjak – Ulica grada Vukovara – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Kvaternikov trg
  • Linija 14: Savski most – Savska cesta – Vodnikova – Glavni kolodvor – Branimirova – Draškovićeva – Mihaljevac
  • Linija 17: Prečko – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Borongaj

Iz ZET-a korisnike ljubazno mole za razumijevanje.