Pretraga

U samoizolaciji 7.896 učenika, zaraženih je značajno manje nego prošli tjedan

A- A+

Prema podacima Ministarstva, u idućem će tjednu samo jedna škola nastavu provoditi online. U odnosu na prošli tjedan značajno je manje zaraženih učenika, dok je brojka onih koji su u samoizolaciji i dalje dosta visoka – ta mjera trenutno je određena za 7.896 učenika.

Foto: srednja.hr

Prema službenim podacima Stožera civilne zaštite RH, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno je 3.797 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 26.824. Među njima je 2.329 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 326 pacijenata. Preminulo je 71 osoba.

Broj pozitivnih učenika u padu

U skladu s općim padom dnevnog broja novozaraženih, pao je u odnosu na prošli tjedan i broj zaraženih učenika u školama. Prema podacima koje smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, na današnji je dan 4.469 zaraženih učenika, od čega 3.104 osnovnoškolaca te 1.365 srednjoškolaca. Usporedbe radi, krajem prošlog tjedna bilo je 5.105 zaraženih učenika.

No, kada je riječ o samoizolaciji, broj učenika kojima je ta mjera određena gotovo je isti kao prošloga tjedna. Trenutno je u samoizolaciji 7.896 učenika, od čega su 5.966 osnovnoškolci i 1.930 je srednjoškolaca, kažu to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prošlog tjedna u četvrtak u samoizolaciji je bilo 7.899 učenika.

Trenutne podatke o COVID pozitivnim i učenicima u samoizolaciji po županijama možete vidjeti u tablicama u nastavku.

COVID pozitivni učenici i u samoizolaciji na dan 10.12. 2021. | izvor: MZO

Manje zaraženih djelatnika

Kada je riječ o COVID pozitivnim djelatnicima, takvih je trenutno 713, a samoizolacija je trenutno određena za još 110 zaposlenika škola. I kod djelatnika škola vidljiv je pad broja zaraženih – prošlog tjedna bilo je 793 COVID pozitivnih djelatnika.

COVID pozitivni djelatnici i u samoizolaciji na dan 10.12. 2021. | izvor: MZO

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, samo je jedna škola do 20. prosinca na online nastavi. To je OŠ Marčana u Istarskoj županiji. Naglasimo za kraj kako pojedini gradovi mogu donijeti odluke o drugačijem modelu za škole kojima su osnivači, što je obično slučaj kod osnovnih.