Pretraga

Pogledajte koje su škole na online nastavi idući tjedan i kakvo je stanje sa zaraženim učenicima i djelatnicima

A- A+

I idućeg tjedna kao i prethodnih većina će škola biti na A modelu nastave, odnosno nastavi ‘licem u lice’. Kada je, pak, riječ o broju zaraženih i učenika u samoizolaciji, on je na jučerašnji dan gotovo isti kao i prošloga tjedna.

laptop tipkanje online nastava

Foto. Unsplash

Prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u posljednja 24 sata zabilježeno je 4.521 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 31.649. Među njima je 2.400 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 313 pacijenata, a preminulo je 53 ljudi.

Broj zaraženih učenika sličan prošlotjednom

Kada je, pak riječ o situaciji sa zaraženim učenicima, situacija je vrlo slična prošlom tjednu. Na jučerašnji dan, 2. prosinca, prema podacima koje smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, bilo je 5.105 zaraženih učenika, od čega su 3.439 osnovnoškolci, a njih 1.666 srednjoškolci. Podsjetimo, prošli petak bilo je 5.180 COVID pozitivnih đaka.

Na jučerašnji dan mjera samoizolacije bila je određena za 7.899 učenika, od toga za 5.908 srednjoškolaca i 1.991 osnovnoškolaca. Prošli petak u samoizolaciji je bilo 7.845 učenika. Stanje po županijama na jučerašnji dan možete vidjeti u nastavku.

COVID pozitivni učenici i oni u samoizolaciji na dan 2. prosinca|izvor podataka: MZO

U školama su trenutno 793 COVID pozitivna djelatnika, dok je samoizolacija određena za njih još 95, kažu to podaci koje smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prošli tjedan bilo je zaraženo nešto više, 878 zaposlenika škola. Stanje po županijama na jučerašnji dan možete vidjeti u nastavku.

COVID pozitivni djelatnici i oni u samoizolaciji na dan 2. prosinca|izvor podataka: MZO

Nekoliko škola na C modelu nastave

Kao i prošlih nekoliko tjedana, nastava će se od 6. do 10. prosinca odvijati prema modelu A, uživo ‘licem u lice’. Modele rada koje su Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostavili osnivači možete vidjeti u tablici u nastavku. Pritom treba napomenuti kako pojedini gradovi mogu donijeti odluke o drugačijem modelu za škole kojima su osnivači, što je obično slučaj kod osnovnih.

Pojasnimo i kako model A nastave znači da su svi učenici u školi, na nastavi ‘licem u lice’. Model C oznaka je za nastavu koja se provodi isključivo na daljinu, online. U dokumentu u nastavku možete vidjeti kakve su odluke donijele pojedine županije, a riječ je, kao što smo istaknuli u uvodu, o podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Napomena: ako vam tablica u nastavku nije vidljiva, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [401.44 KB]