Pretraga

U sjevernoj Hrvatskoj otvorena prva digitalna učionica budućnosti, zavirite u unutrašnjost

A- A+

Učiteljski fakultet u Čakovcu dobio je Digitalnu učionicu budućnosti. Prva učionica za izvođenje kreativne nastave u digitalnom okruženju u sjevernoj Hrvatskoj otvorena je u sklopu proslave Dana čakovečkog odsjeka Učiteljskog fakulteta. Digitalna učionica budućnosti omogućit će pripremu budućih učitelja za digitalnu transformaciju obrazovanja.

Učionica budućnosti opremljena je interaktivnom pametnom pločom s ugrađenim računalom, komunikacijskom opremom za nastavu na daljinu, HD kamerom, ukupno 22 Chromebook prijenosna računala za studente, specijaliziranim ormarićem za odlaganje i punjenje računala te računalom s perifernom opremom za profesora. Kako bi iskustvo kreativne nastave bilo što ugodnije, učionica je opremljena vrhunskom klimatizacijom, Smart sense uređajem za kontrolu kvalitete zraka i modernom profesionalnom rasvjetom.

– Digitalni obrazovni sadržaji i virtualna proširena stvarnost već su danas prisutni u obrazovanju, a za koju godinu kad naši studenti stanu pred svoje učenike, bit će standardni sastavni dio obrazovnoga procesa i zato je ovaj projekt izuzetno vrijedan. Suradnja s gospodarstvom i ovakve društvene odgovorne investicije su pravi korak naprijed u razvijanju obrazovanja, izjavio je na svečanom otvorenju dekan Učiteljskog fakulteta, prof.dr.sc. Siniša Opić.

Izdvojeni članak
laptop i mobitel

Institut proveo digitalne izbore: Izlaznost je bila velika, skoro 80 posto, a glasalo se preko aplikacije

Moderno opremljena digitalna učionica vrijedna je više od 200 tisuća kuna. Osim Učiteljskom fakultetu, koristit će i drugim ustanovama u susjedstvu.

– Ulaganjem u digitalnu učionicu zasigurno dugoročno unaprjeđujemo digitalne kompetencije zaposlenih u odgojno-obrazovnim ustanovama. Jednako tako otvaramo mogućnosti za edukaciju i drugih učitelja posebice mislim na one u svim našim vježbaonicama, ali i svim drugim školama na području Međimurske županije te još nekoliko županija u okruženju, izjavila je prodekanica za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta fakulteta, prof. dr. sc Blaženka Filipan-Žignić.

Projekt pripremanja učitelja na digitalnu transformaciju pokrenut je u partnerstvu Učiteljskog fakulteta, izdavačke kuće Profil Klett i Googlea.