Pretraga

Učenici 1. gimnazije prikupili više od 33 tisuće kuna za kolege slabijeg imovinskog statusa

A- A+

Kap dobrote humanitarni je sajam koji se u I. zagrebačkoj gimnaziji održava svake godine prije Uskrsa. Cilj je prikupiti sredstva za učenike slabijeg imovinskog statusa, a ove je godine prikupljen rekordan iznos – više 33 tisuće kuna! Iznosom će se platiti maturalna putovanja i večere, izleti, školski pribor i ostalo potrebno učenicima koji si to ne mogu priuštiti.


Izdvojeni članak

Prva gimnazija predmetom poduzetništvo nastoji svoje učenike učiniti atraktivnijima na burzi rada

U Prvoj gimnaziji u Zagrebu održava se 21. humanitarni sajam “Kap dobrote” kojim se prikupljaju sredstva za Fond solidarnosti škole. Ovogodišnji humanitarni sajam, pod sloganom ’21 županija, humanitarna gastroMANIJA’, održao se 25. i 26. ožujka, a tema sajma su bile gastrodelicije hrvatskih županija.

Sajam je pripremala skupina od 21 učenika s nastave poduzetništva. Posljednje dvije godine sajam se održava u sklopu europskog projekta ‘Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce’ koji je provela I. gimnazija, a organiziraju ga učenici koji pohađaju projekt.

Svaki učenik imao je zadatak, zajedno s razredom koji je izabrao, predstaviti sve gastrodelicije neke županije. Učenici u dogovoru s roditeljima pripremili slastice i donijeli ih u školu na prodaju.
Sva prikupljena sredstva odlaze u ‘Fond solidarnosti I. gimnazije’, a namijenjena su učenicima slabijeg imovinskog stanja kao pomoć u plaćanju materijala za školu, izleta i putovanja, maturalaca ili maturalnih večeri.

– Izrazito smo ponosni na rekord u sakupljenim sredstvima ove godine – skupili smo više od 33 tisuće kuna. Dio novca dobili smo donacijom, ali većinu smo zaradili sami prodajom hrane. Uz prodaju hrane, pomoću HKD Braća Radić i KUD Markovac, uspjeli smo nabaviti narodne nošnje za svaku županiju i pokazati bogatstvo hrvatske kulturne baštine. U posjet su nam došli i neki župani, zamjenici župana, gradonačelnici, rekla nam je maturantica Marija Banek.