Pretraga

Učenici i studenti, ZET-ov mjesečni pokaz sada možete puniti i preko aplikacije: Evo kako

A- A+

Od ponedjeljka Zagrepčani karte za ZET-ove tramvaje i autobuse mogu kupovati u mobilnoj aplikaciji ‘Moj ZET’. Unaprijed se može unijeti iznos novca koji se onda prebacuje s vaše kartice, a u tramvaju je samo potrebno očitati QR kod ili prisloniti mobitel ako on ima NFC sistem. U aplikaciji se može napuniti i mjesečni učenički ili studentski pokaz, ali za to procedura je nešto detaljnija. U nastavku donosimo cijeli vodič kako aplikaciju povezati sa svojim pokazom, odnosno kako punjenje ZET pokaza možete obaviti online.

Moj ZET aplikacija

Moj ZET aplikacija | foto: Hrvoje Debeljak, screenshot: moj.zet.hr

Zagreb je konačno dobio aplikaciju kojom se može plaćati ZET-ov gradski prijevoz. Ona je bila najavljena još 2018. godine, a sada je konačno u funkciji. Njome možete kupiti kartu tako da očitate QR kod u tramvaju, a novac prethodno s kartice prebacite u aplikaciju. Ako vam dođe kontrola, potrebno je samo pokazati kupljenu kartu na mobitelu. Punjenje ZET pokaza također je moguće u aplikaciji. No, za studentske i učeničke pokaze procedura je malo kompliciranija od uobičajenih karata. Stoga vam u nastavku donosimo cijelu proceduru kako svoje pokaze sada možete kupovati i online, a kontrolorima umjesto fizičke kartice pokazivati mobitel.

1. Preuzimite aplikaciju ‘moj ZET’ u Google trgovini ili u App Storeu.

ZET aplikacija 1

Preuzimanje aplikacije u Google trgovini | screenshot: Google Trgovina

2. Kada otvorite aplikaciju kliknite ‘Registriraj se’, unesite svoj e-mail i lozinku. Nakon toga na mail ćete dobiti potvrdu o registraciji te se nakon toga možete prijaviti u aplikaciju.

ZET 2

ZET aplikacija | foto: ZET

3. Pod odjeljkom ‘Profil’ dolje odaberite ‘Poveži račun’. Prikazat će vam se QR kod i šifra koja će vam biti potrebna u sljedećem koraku.

zet 3

Moj ZET aplikacija | foto: ZET

4. U svom internetskom pregledniku otvorite web-stranicu moj.zet.hr. Prijavite se sa svojim podacima.

5. Odaberite odjeljak ‘Moj profil’ i odaberite opciju ‘Poveži korisnički račun’.

zet novo

Moj ZET aplikacija – punjenje ZET pokaza | screenshot: moj.zet.hr

6. Upišite svoj OIB, broj kartice koji pronađete na svom pokazu i verifikacijski kod iz ZET aplikacije – šifra koju ste ranije dobili u aplikaciji. Kliknite spremi, a na mail vam dolazi potvrda kada je korisnički račun spojen.

ZET 5

Moj ZET aplikacija – punjenje ZET pokaza | screenshot: moj.zet.hr

7. Sada kada vam je pokaz spojen s aplikacijom, možete ga i nadoplatiti. To činite tako da u aplikaciji pod ‘Profil’ odaberete ‘Kuponi’, zatim ‘Kupi novi kupon’. Važno: za nadoplatu pokaza ne smijete odabrati ‘Nadoplati sredstva za kartu’ pod ‘Karte’ jer se to odnosi samo na jednokratne karte, a ne na mjesečne pokaze, odnosno kupone.

8. Nakon što ste odabrali ‘Kupi novi kupon’, odaberite razdoblje za koje želite kupiti kupon i odaberite relaciju. Kliknite ‘Kupi’.

9. Otvara se kartično plaćanje gdje trebate unijeti podatke svoje kartice kojom plaćate.

10. Nakon uspješnog plaćanja pojavljuje se obavijest da su sredstva na vašoj kartici uspješno rezervirana.

11. Kada kontroloru trebate pokazati pokaz, kada uđete u aplikaciju pod ‘Karte’ gore lijevo odaberite značajku ‘Kontrola karata’ gdje vam se otvara QR kod koji pokazujete kontroloru.

ZET 6

Moj ZET aplikacija | foto: ZET