Pretraga

Učenici u ovoj školskoj godini ‘zaradili’ na tisuće ukora i opomena: Neki su i izbačeni iz škole

A- A+

U ovoj školskoj godini izrečeno je tisuće negativnih pedagoških mjera, a više od 3.500 učenika dobilo je ocjenu “loše” iz vladanja. Neki su i isključeni iz škole.

Foto: Taylor Wilcox; Unsplash

Učenicima je ova školska godina bila poprilično drugačija od prethodnih. U školu prvo nisu išli zbog štrajka, a potom i zbog pandemije. Međutim, i osnovnoškolci i srednjoškolci stigli su zaraditi brojne negativne pedagoške mjere poput ukora, opomena, opomena pred isključenje, a neki su isključeni iz škole.

Izdvojeni članak

Za neprimjerena ponašanja u online učionici – ukor: Ministrica Divjak poslala važnu poruku učenicima

Osnovnoškolcima je izrečeno više od 5.000 mjera opomena, ukora i strogog ukora. Opomenu ili ukor dobilo je više od 10.000 srednjoškolaca, a njih 204 su isključeni iz škole, prenosi vijesti.hrt.hr. Inače, prema školskom rudniku negativne mjere u prethodnoj školskoj godini 2018./2019. izrečene su za više od 35.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

“Loše” vladanje imalo je 3.500 učenika. U jednoj školi čak 47 učenika ocijenjeno je “loše” ili “dobro” iz vladanja, pa su se roditelji žalili.

– Na temelju prijave roditelja učenika u kojoj se žale na ocjene iz vladanja, Služba prosvjetne inspekcije područna jedinica u Rijeci pokrenula je inspekcijski postupak po službenoj dužnosti., a vezano uz ocjene iz vladanja na kraju nastavne godine, priopćili su iz Ministarstva, a prenosi ranije spomenuti izvor, a izvještaj se očekuje do kraja tjedna.