Pretraga

Učenika (11) u školi pretukli stariji učenici i gazili mu po glavi, ravnatelj: ‘Cilj im nije bio nasilje’

A- A+

Učenika u dobi od 11 godina napala je skupina starijih učenika u osnovnoj školi u Biogradu. Zbog ozljeda zadržan je u bolnici na promatranju, a majka tvrdi kako je nitko iz škole nije obavijestio o napadu na njezinog sina, niti pozvao hitnu pomoć.

nasilje-modified

Foto: Pixabay

Učenika petog razreda Osnovne škole Biograd napala je skupina od desetak starijih učenika. Udarali su ga dok nije završio na podu, a zatim su ga nastavili tući. Učenik je zbog mogućih ozljeda zadržan na promatranju u bolnici, a majka pretučenog dječaka kaže kako ju škola uopće nije obavijestila o incidentu niti pozvala hitnu pomoć, prenosi Antena Zadar.

Tukli ga po glavi

Majka pretučenog učenika navodi kako ga je skupina od desetak starijih učenika napala u toaletu. Udarali su ga šakama, oborili na pod, a jedan ga je učenik nastavio tući po glavi.

– Sin mi ide u peti razred osnovne škole u Biogradu. Otišao je u toalet gdje ga je iza vrata dočekala skupina od 10, 15 učenika. To je prema riječima pedagoga. Oni su učenici šestog i sedmog razreda. Počeli su ga udarati šakama, pao je na pod, nastavili su ga tući, jedan mu je stao na glavu, nogom mu je ugazio lice. Naišla je profesorica engleskog jezika koja ih je razdvojila, ispričala je majka.

Izdvojeni članak

Oglasio se otac pretučenog prvašića: ‘Sestra ga je našla uplakanog, imao je ozljede glave, obje ruke…’

‘Stariji učenici se idu glupirati’

Dječak je zbog bolova u trbuhu završio u bolnici gdje je zadržan na promatranju. Majka navodi kako nitko iz škole nije pozvao hitnu pomoć, a o incidentu su je obavijestili tek nakon što je učenik došao kući iz škole. Tada su je obavijestili kako je riječ o skupini od desetak djece koja već neko vrijeme napadaju druge učenike, zbog čega su neki učenici čak prebacivani u drugu smjenu.

Ravnatelj Osnovne škole Joško Brtan poručio je kako je upućen u slučaj te da će učenici biti sankcionirani u skladu s pravilnikom škole.

– Ovakve situacije se ne događaju često, ali se susrećemo s njima. Stariji učenici se narodskim rječnikom idu glupirati i obično to rade mlađima. Cilj im nije bio nasilje. Naravno, to ih ne oslobađa krivice. Pravilnik je jasan. Ako se dogodi ozljeda, automatizmom ide ukor. Tu nema govora. Kada je fizička ozljeda u pitanju, osim škole, u slučaj se uključuju i liječnici i policija, rekao je ravnatelj Brtan za Antena Zadar.