Pretraga

Učitelji, stručni suradnici, nenastavno osoblje i odgojitelji u mirovini dobili posebne zahvalnice

A- A+

Varaždinska županija sada je već tradicionalno, povodom nadolazećeg Svjetskog dana učitelja, organizirala svečanost gdje je dodijeljeno 79 zahvalnica bivšim zaposlenicima osnovnih i srednjih škola kao i dječjih vrtića koji su prošle godine otišli u mirovinu. Tako su učitelji, nastavnici, stručni suradnici, nenastavno osoblje i odgajatelji primili svoja priznanja za svoj trud i posvećenost učenicima i djeci tijekom svog radnog vijeka.

Od 79 djelatnika škola i dječjih vrtića umirovljenih u prošloj školskoj godini na području Varaždinske županije, njih čak 39 ima više od 40 godina radnog staža. Upravo su zbog svog dugogodišnjeg nesebičnog rada, predanosti i doprinosa odgoju i obrazovanju brojnih generacija djece i učenika dobili posebne zahvalnice.

– Svim djelatnicima osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića zahvaljujemo na njihovom trudu, radu i entuzijazmu te posvećenosti našim učenicima i djeci, jer upravo su oni ti koji su čuvali to naše blago, prenosili im znanje i od njih oblikovali mlade i kvalitetne ljude koji će sutra biti nositelji našeg društva. Stoga im čestitam na njihovom dosadašnjem radu. S obzirom na to da se sada nalaze na svojevrsnoj prekretnici u životu, želim im da uspješno i na svoje osobno zadovoljstvo iskoriste umirovljeničke dane. Neka im to bude prilika da sve propuštene situacije ili događanja u kojima tijekom svog radnog vijeka nisu imali prilike sudjelovati, sada nadoknade te pronađu vremena posvetiti se sebi, rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec koja im je i uručila zahvalnice.

Izdvojeni članak

[Najdugovječniji ravnatelj] ‘Danas ako ne udovoljite svakome, roditeljima, učiteljima, politici – idete na burzu’

Ova, već tradicionalna svečanost Varaždinske županije, organizirana je povodom nadolazećeg Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada. Osim zahvalnica, učiteljima i nastavnicima, stručnim suradnicima, nenastavnom osoblju, kao i odgojiteljima dodijeljeni su i simbolični pokloni.

– Čast mi je što mogu uputiti zahvalu u ime svih umirovljenih učitelja, nastavnika i odgojitelja, ali i teta spremačica, kuhara, domara, gospođa u računovodstvima, tajnica, stručnih suradnika, vozača… Sve su to članovi tima bez kojih nijedna škola i vrtić nije mogao funkcionirati. Nitko od nas se u ovom poslu nije obogatio, no najveće bogatstvo koje u sebi nosimo jest ono što smo ostavili iza sebe, a to su naši učenici, sve ono što smo im predali i dali. To bogatstvo nam nitko nikada ne može oduzeti i vrijedi više od svih blaga ovoga svijeta, rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, inače profesor tjelesne i zdravstvene kulture, koji je u mirovnu otišao nakon 42 godine radnog staža.