Pretraga

Upisna groznica u punom je jeku: Dvije popularne zagrebačke gimnazije već ovaj tjedan održavaju prijemni ispit

A- A+

Prijave srednjih škola koje provode dodatne provjere završavaju danas u 23:59. Među takvim školama su i dvije popularne zagrebačke – XV. gimnazija i Gimnazija Tituša Brezovačkog, koje će svoje prijemne ispite održati u srijedu i četvrtak.

XV. gimnazija u Zagrebu/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

U ponedjeljak u 23:59 sati istječe rok za prijavu srednjoškolskih programa obrazovanja koji provode dodatne provjere. Učenici koji nakon 2. srpnja izbrišu program s ranijim rokom prijave, više neće imati mogućnost dodavanja navedenog programa.

Provođenje dodatnih ispita i provjera za ljetni rok odvijat će se od 3. do 6. srpnja, a među školama koje provode ovakve vrste ispita su i dvije popularne zagrebačke gimnazije, XV. gimnazija i Gimnazija Tituša Brezovačkog.

Prijemni u MIOC-u već je u srijedu

Izdvojeni članak

20 zadataka bez korištenja kalkulatora: Ovako izgleda prijemni za gimnaziju koju upisuju najbolji osmaši u Hrvatskoj

U XV. gimnaziji dodatno se provjerava znanje iz predmeta Matematika, a prijemni će se održati u srijedu, 4. srpnja u 9:00 sati.

– Obavezni su joj pristupiti svi kandidati koji su odabrali XV. gimnaziju na stranici www.upisi.hr/srs, a prešli su bodovni prag od 77 bodova. Provjeri nisu obavezni pristupiti oni kandidati koji su ostvarili pravo izravnog upisa na temelju ostvarenih rezultata na natjecanjima znanja. Kandidati trebaju doći u 8:40 i donijeti osobni dokument s fotografijom i pribor za pisanje (kemijsku olovku). Raspored po učionicama će biti objavljen u holu škole, stoji u obavijesti XV. gimnazije.

Ova provjera u MIOC-u nije eliminacijska, a kandidatu može donijeti najviše pet bodova koji se, sukladno Pravilniku, izražavaju u dvije decimale. Ispit se sastoji od 20 pitanja i kandidati imaju maksimalno sat vremena da ju riješe. Svaki od zadataka boduje se s 0,25 bodova, a čitav ispit učenici moraju riješiti bez pomoći džepnog računala. Primjer ispita možete riješiti na ovoj poveznici.

Od ove godine prijemni ima i Gimnazija Tituš Brezovački

Od ove godine prijemni ispit za upise provodi i zagrebačka Gimnazija Tituš Brezovački. Provjera posebnih znanja iz nastavnih predmeta Hrvatski jezik i Matematika ondje će se održati u četvrtak 5. srpnja u 9:00 sati. Provjeri moraju pristupiti svi kandidati koji su odabrali tu školu u sustavu NISpuSŠ i prešli su bodovni prag od 78 bodova.

Izdvojeni članak

Evo kako će izgledati prijemni ispit za upis u Gimnaziju Tituša Brezovačkog u Zagrebu

– Provjeri nisu obavezni pristupiti oni kandidati koji su ostvarili pravo izravnoga upisa na temelju ostvarenih rezultata na natjecanjima znanja. Kandidati trebaju doći u 8:40 u sportsku dvoranu (prizemlje lijevo), a sa sobom trebaju imati osobni dokument s fotografijom i pribor za pisanje (kemijsku olovku). Raspored kandidata po učionicama bit će objavljen na oglasnoj ploči. Rezultati ispita bit će objavljeni u popodnevnim satima na mrežnim stranicama škole pod šifrom koju su odredili sami kandidati kako bi se sačuvala anonimnost kandidata, stoji u obavijesti Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Dodaju, u slučaju da prijemnom ispitu pristupi jednak ili manji broj kandidata od broja slobodnih mjesta, rezultat na ispitu neće biti presudan za upis. Ispiti iz Hrvatskog i Matematike učenicima mogu donijeti maksimalno 5 bodova, a kako će izgledati prijemni u Gimnaziji Tituša Brezovačkog, možete pogledati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap