Pretraga

Upoznajte hrvatske znanstvenike u inozemstvu uz novu seriju: Evo o čemu je riječ

A- A+

Na Prvom programu Hrvatske televizije, 27. ožujka u 20:15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija ‘AHA!’ autorice Tamare Babun i Une Radić. U seriji glumac Ivan Đuričić upoznaje hrvatske znanstvenike koji djeluju na sveučilištima i institutima u inozemstvu.

Zašto ćemo se za kupnju lakše odlučiti ako plaćamo kreditnom karticom nego gotovinom? Čime se bavi teorijska meteorologija i zašto je važno promatrati vjetar? Koja je veza između fizike, ekrana mobitela i stanice u organizmu te čime se sve bavi teorijska fizika? Je li moguće sve izvore energije zamijeniti obnovljivima i zašto je važno usmjeriti se energetskom planiranju i energetskoj tranziciji?

Ovo su samo neka od pitanja na koja nam odgovore donosi nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija ‘AHA!’, koja s emitiranjem kreće u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine u 20:15 sati na Prvom programu Hrvatske televizije. Riječ je o seriji koju autorski potpisuju Tamara Babun i Una Radić iz zagrebačke produkcijske kuće Wolfgang&Dolly.

Izdvojeni članak
student uči za ispit

Ova profesorica često objavljuje znanstvene radove sa studentima: ‘Ponosna sam’

Kroz četiri epizode serije „AHA!“ putujemo u Boston, Hamburg, Erlangen, Nürnberg i Kopenhagen gdje će nas redom dočekati znanstvenici; Dražen Prelec, Nedjeljka Žagar, Ana-Sunčana Smith te Iva Ridjan Skov, a s kojima će nas upoznati hrvatski glumac Ivan Đuričić. Znanstvenicima će biti postavljena pitanja koja će približiti gledateljima područja njihova djelovanja, ali i gradove te države u kojima žive.

Autorice serije  Babun i Radić vodile su se željom da istraže, pronađu i upoznaju pojedince koji nam nisu u svakodnevnom fokusu, a rade i djeluju u različitim područjima znanosti, traže rješenja i donose otkrića kojima doprinose društvu u cjelini.Više o znanstveno-putopisnoj dokumentarnoj seriji „AHA!“ potražite na službenim stranicama serije na društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok.