Pretraga

Obišli smo lokacije u Dubrovniku gdje se snimao Game of Thrones: Neke su nas oduševile

A- A+

Dubrovčanima vjerojatno već ‘na uši’ izlazi Game of Thrones, ali oni koji po prvi puta dođu u Dubrovnik jednostavno si – ne mogu pomoći. Nismo si mogli pomoći ni mi, stoga smo jedno popodne našeg redakcijskog puta u taj predivan grad iskoristili kako bi prošli lokacije gdje se snimala jedna od najpopularnijih serija.

Foto: srednja.hr

Kada se po prvi puta nađete u Dubrovniku, a usput ste i bivši obožavatelj Game of Thronesa (da, posljednje dvije sezone uistinu jesu loše), što vam drugo preostaje osim da se zaputite putevima King’s Landinga i pronađete što više lokacija gdje se snimala jedna od najpopularnijih serija modernog doba.

Upravo smo to napravili i mi na našem redakcijskom putu u Dubrovnik i obišli smo više-manje sve što se moglo obići u jedno popodne. Naš obilazak smo započeli od Gradac Parka gdje se snimao Purple Wedding pa smo se spustili dolje do pristaništa, odnosno Blackwater Baya i tamo dobili predivan pogled na zidine, Lovrijenac i Tvrđavu Bokar. Sve dobro poznate lokacije iz serije.

Izdvojeni članak

Dubrovnik je sve popularniji za Erasmus. Pričali smo s Kamilom koji je ovdje došao iz Poljske

U King’s Landing smo ušli kroz Vrata od Pila i nastavili do Crkve sv. Ignacija gdje se nalaze stube prepoznatljive po Walk of Shame sceni iz serije. No, da vam sad ne otkrivamo gdje smo sve bili, preporučujemo da pogledate video o svim lokacijama koje smo prošli u nastavku.