Pretraga

Upoznajte najbolju studenticu Sveučilišta u Rijeci Klaru Pulić

A- A+

Sveučilište u Rijeci u svibnju je svečano obilježilo 43. obljetnicu postojanja. Na Rektoratu Sveučilišta upriličeno je posebno slavlje, a Rektor Pero Lučin uručio je priznanja za počasna zvanja profesorima, priznanja i potvrdnice za redovite profesore, Rektorove nagrade za izvrsnost te druga studentska priznanja.

Izvor: Klara Pulić, privatne fotografije

Na Sveučilištu je dodijeljena i Nagrada za najbolju studenticu u generaciji koja je ove godine pripala Klari Pulić studentici medicine. Porazgovarali smo s Klarom koja nam je otkrila kriterije za dobivanje Rektorove nagrade, ali i kako se osjeća kao najbolja riječka studentica.

Izdvojeni članak

Dok Boras u Zagrebu ukida nagrade za Rektorovu, riječko Sveučilište daje 800kn

Klara Pulić dobitnica Rektorove nagrade za izvrsnost i za najbolju studenticu u generaciji

Studentica Integriranog sveučilišnog studija Medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci ove je godne slavila u dvije kategorije. Naime, Klara je osim Nagrade za najbolju studenticu u generaciji osvojila i Rektorovu nagradu za izvrsnost. U razgovoru nam je otkrila kakvi su kriteriji za osvojiti ovu uglednu nagradu.

– Ukupno nas je u konkurenciji za Rektorovu nagradu bilo za izvrsnost bilo petnaest. Za odabir se prije svega gleda prosjek ocjena, koji spada u glavne kriterije, ali osim njega gleda se i volonterski rad, aktivnost u različitim studentskim udrugama, sudjelovanje u međunarodnim razmjenama, znanstveni i nastavni rad i slično, otkrila nam je Klara.

Izdvojeni članak

Prvi u Hrvatskoj:Tehnički fakultet u Rijeci napravio ‘Shazam za kosti’ za buduće liječnike

Posao ispred titule 

Kaže, kako nikada do sad nije bila nagrađena od Sveučilišta pa je Nagrada za najbolju studenticu u generaciji koja je uslijedila naknadno bila veliko iznenađenje za nju. 

– Nisam prije nagrađena od Sveučilišta pa ni sama nisam bila sigurna što ta nagrada zapravo znači. Tim više, nisam ni znala da sam ju dobila do zadnjeg trenutka, kad su me prozvali, tako da sam bila prilično iznenađena i, naravno, sretna, priznaje buduća liječnica.

Iako priznaje da će titula najbolje studentice lijepo ukrasiti njezin životopis, uspješna studentica više priželjkuje da joj u budućnosti ista pomogne u pronalasku stalnog posla.

Osim Klare Pulić, na Sveučilištu su za svoja su postignuća nagradu osvojili i Melani Grabar, Viktorija Knapić, Sandra Jukić, Antonela Grabar, Patricia Jakopović, Marko Lettich, Mateo Jelovica, Marina Bakarić, Tomislav Šubić, Tin Zrinski, Tina Zupanc, Martina Skok, Antonio Mileta, Marija Vlahović. U kategoriji Nagrade za studentski, znanstveni i umjetnički rad slavili su Luka Simić, Ivica Odorčić, Jasmina Jakopanec, Nagradu za volontiranje i aktivizam osvojili su Tea Cikač i Ivan Labik. Nagradu za sport osvojila je Sanja Polić, a zahvalnice za izniman doprinos osvojili su Ella Bukvić i Josip Aničić. 

Izvor: Klara Pulić, privatne fotografije